circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Festes de Sant Roc

www.tarragona.cat

8 h. Matinades amb el Canó i els grallers que ens vulguin acompanyar. Comencem la diada del sant amb el so del Canó i les gralles.

11 h. Anada a Ofici. El seguici de les festes i els veïns i amics del barri es dirigeixen a l'església de Sant Francesc per assistir a l'Ofici de Sant Roc. Hi participen el Canó, els timbalers del Drac de Sant Roc Petit, el Maginet de les Timbales, els Negritos i Gegants Infantils, el Nano Caleto, els Nanos, els Gegants del Cós del Bou i els Grallers de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. També hi van veïns i amics del barri amb les coques de Sant Roc, Pubilla i Dames i autoritats, tots ben acompanyats per la Xaranga Tocabemolls.

Seguirà el recorregut habitual per la plaça de la Font, carrer Salines i carrer Rere Sant Domènec fins a arribar a la Rambla Vella, just davant de l'església de Sant Francesc.

11.30 h. Ofici a l'església de Sant Francesc presidit pel vicari de la parròquia, Mn. Joan M. Ferrer Calvo. En acabar la missa es beneiran les coques, que seran repartides entre els assistents com ja és tradicional. Més tard es podran trobar davant la capella del barri.

12.15 h. Tornada d'Ofici. Es tornarà cap al barri sortint per la Rambla Vella i passant per la Via de l'Imperi Romà, el portal del Roser, la plaça Pallol, els carrers Cavallers i la Nau, la baixada Peixateria i el Cós del Bou. En arribar hi haurà ball de gegants.

13 h. Concert vermut amb la Xaranga Tocabemolls. Tornem a repetir protagonistes d'aquest vermut vista la bona acollida que ha tingut en els darrers anys. No ens cansem de ballar i divertir-nos amb la seva música.

17.30 h. Festa infantil. Hi haurà moltes activitats dedicades als més petits, amb una atenció especial al Drac i als Gegants del barri. Podreu participar en tallers, trencar l'olla i altres activitats que preparem per passar una bona estona. També tindrem jocs per a la canalla i diverses activitats infantils a càrrec de la Colla Jove. Al final es repartirà xocolata entre els assistents, patrocinada per la nostra pubilla Xènia Oliver Vinuesa amb la col·laboració de Take Away Sushi Tgn, per arrodonir una gran tarda dedicada als més petits.

20.30 h. Concert pel Cor de Gospel de l'Aula de Músics de Tarragona. Sota la direcció d'Albert Galcerà, un grup d'amics de la música han format aquest grup dedicat al gospel. Ells seran els protagonistes del concert de la diada de Sant Roc. Segur que ens fan passar una bona estona!

22 h. Plantada de les bèsties. Es preparen els elements que participaran al correfoc.

23 h. Traca. Com a continuació de l'homenatge pòstum al coeter Àngel Baldayo, hem demanat a la seva família que encengui la traca d'enguany. En aquest cas serà el seu nét, Jaume Puig Baldayo, l'encarregat de representar-los. Tots els veïns i amics del barri tornarem a córrer, enguany més que mai, amb aquesta espectacular traca instal·lada al llarg de la baixada Peixateria i el carrer Cós del Bou.

Tot seguit, correfoc amb la participació del nostre Drac de Sant Roc i el Cuc Llumenot de Perafort. El  Llumenot es va construir l'any 2006 de la ma de l'artista Dolors Sans, per encàrrec del Centre Joventut Perafort. El material utilitzat és la fibra de vidre, te un pes d'uns 55 kg i te 24 punts de foc. El porta una sola persona tot i que l'acompanyen 16 més. Va ser concebuda com a companya de la Llumeneta, de la mateixa entitat, i per acompanyar les diables de Perafort.

Aquest correfoc seguirà el següent itinerari: Cós del Bou, baixada Peixateria, la Nau, Major, baixada Misericòrdia i tornada als carrers del barri. Organitza: Drac de Sant Roc.

  • Cós del Bou

    Carrer Cós del Bou

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance