circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Jornades del Calamar de Cambrils

Cambrils acull de l’1 al 16 d’octubre les 2es Jornades del Calamar. Durant aquests 16 dies de durada, els restaurants oferiran uns menús tancats amb el calamar com a protagonista als seus establiments.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora de turisme, Mercè Dalmau i el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Ángel Perez han presentat aquest matí les jornades. L’alcaldessa, Camí Mendoza, ha destacat que “aquestes jornades que reprenen el calendari gastronòmic després de l’estiu, serveixen una vegada més per reafirmar la qualitat i varietat de la cuina cambrilenca”. Per la seva banda, la regidora de turisme, Mercè Dalmau, ha destacat que “el calendari gastronòmic està totalment consolidat alhora que aquestes jornades ajuden a posar en valor el producte”.

Des de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, el seu representant, Àngel Pérez ha reivindicat la capitalitat gastronòmica del municipi tot assegurant que “Cambrils és un referent en jornades gastronòmiques. Això és possible perquè tenim excel·lents cuiners, una molt bona cantera de professionals de la segona generació i molta qualitat en la matèria prima gràcies a la Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola. A tot això s’hi afegeix el suport continu per part de l’Ajuntament de Cambrils. Per tant, ho tenim tot per continuar tirant endavant i ser un referent”.

Aquesta promoció del calamar neix de la pròpia associació de restaurants de Cambrils donat que el calamar és un producte (a banda d’atemporal donat que el podem trobar a les peixateries durant tot l’any) molt present a la gastronomia marinera de Cambrils i que dóna molt de joc a l’hora de cuinar-los: farcits, amb la seva tinta, arrebossats, amb arròs, en caldereta, a la planxa i moltes altres que els bons gourmets podran descobrir aquests dies a Cambrils.

Amb l’objectiu de satisfer els paladars més exquisits, els restaurants ultimen els darrers preparatius a les seves cuines per tal que les receptes siguin tot un èxit.

Es calcula que l’any anterior es van servir a l’entorn de 6.000 menús del calamar, xifra que s’espera consolidar enguany.

Menús variats i per a totes les butxaques

Els preus dels menús oscil·len entre els 18,50€ i els 43€ i entre ells  podrem trobar plats de la  cuina més tradicional i conservadora cambrilenca a l’espectacularitat i sempre sorprenent cuina d’autor .

Una quarantena de restaurants s’han sumat a la iniciativa

En aquesta segona  edició, han volgut participar 38 establiments que són els següents: Al punt, Barabar, Bec d’Or, Bresca, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Casa Port, Club Nàutic, Denver, Duomo, El Faro, El Morter, El Pescador, El Pósito, Fonda Montserrat, Gami, Germans Miquel’s, La Galera, La Palmera de la Llosa, La Via, l’Escandall, Les Barques, Les Fonts, l’Espurna, Llop de Mar, l’Original, Miquel, Miramar, Montserrat, Moraima, Plan B, Rincón de Diego, Rincón de Iruña, Taberna Lekeitio i Vora.

L’apunt nutricional

El calamar, pel seu contingut nutricional destaca sobretot pel seu contingut en minerals, entre els que podem trobar: potassi, magnesi, zinc, fòsfor i ferro.  Aporta vitamines, sobretot A, B3 i B12.

És un aliment ideal per al metabolisme, gràcies al seu contingut en iode, que regula l’energia del nostre organisme i el funcionament correcte de les cèl·lules. També ajuda a regular el colesterol, a processar els carbohidrats, enfortir el cabell, la pell i les ungles i és fonamental pel bon funcionament de la glàndula tiroides. El seu consum està aconsellat per persones amb diabetis i amb intoleràncies al gluten. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance