circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

"Sorolla. Apunts a la sorra"

www.tarragona.cat


Fins al 5 de març de 2017

L'exposició "Sorolla. Apunts a la sorra" revela l'amplitud d'una faceta de la producció del pintor valencià encara força desconeguda, quasi gens explorada i gairebé sempre considerada un mer suport per a l'estudi d'obres concretes de la seva producció pictòrica. Els dibuixos que va fer són, sens dubte, essencials per aprofundir en el coneixement de la seva obra pictòrica, com una part del procés creatiu, com a esbossos preparatoris, però també com a expressió artística amb personalitat pròpia.

Aquesta àmplia selecció de dibuixos, procedents de la voluminosa col·lecció conservada al Museu Sorolla i la majoria dels quals no s'han exposat fins ara, ofereix un punt de vista complementari sobre l'evolució artística del pintor. Quan els observem percebem que evolucionen d'una manera paral·lela a la seva pintura: les inquietuds essencials, l'estètica i els reptes que es planteja en cada moment coincideixen en tots dos vessants. El dibuix complementa la seva pintura, com ho fan les conegudes petites «notes de color» a l'oli. L'exposició evidencia, també, atesa la rellevància que el mar i la platja van tenir en la pintura i en la mateixa vida de Joaquim Sorolla, que qualsevol aproximació a la seva producció ha de partir dels nombrosos dibuixos consagrats a aquest entorn.

Amb més de 100 obres, "Sorolla. Apunts a la sorra" es concep com la primera gran mostra de Joaquim Sorolla que aspira a oferir un discurs crític i analític que se sumi a l'atractiu estètic propi d'aquestes petites obres sobre paper. S'organitza en cinc àmbits, en els quals els dibuixos estableixen un diàleg permanent amb una selecció d'olis i de notes de color de petit format. Aquest diàleg és possible sia perquè remeten a quadres especialment significatius o perquè comparteixen trets i inquietuds essencials que es demostren constants i en continu procés d'exploració dins de l'univers estètic del valencià.


Horari:

De dilluns a divendres, de 9 a 21 h
Dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14 h i de 16 a 21 h

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance