circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Concert de Nadal

www.culturaalabast.cat

Concert de Nadal interpretat per l'Orquestra i Banda de la Universitat Rovira i Virgili i dirigit per Marcel Ortega i Martí.

Programa:

Suite per banda n. 1, G. Holst

Folk Song Suite, R. Vaughan-Williams

Pompa i circumstància n. 1, E. Elgar

Suite simfònica de "Harry Potter", J. Williams arr. J. Brubaker

 

L'Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili va néixer el curs 1999-2000, amb el nom d'Orquestra XVI-XXI, sota la direcció del professor Markus Schikora.

En una primera etapa de 8 temporades amb el professor Schikora, i amb una plantilla d'entre 15 i 20 músics, l'Orquestra es proposà divulgar composicions de totes les èpoques des del Renaixement fins al segle XXI. Naixia també per ser una eina que potenciés les relacions entre el món musical i l'acadèmic. Tenia un caràcter principalment experimental, i s'hi abordava un repertori molt heterodox, sovint treballant la interdisciplinarietat amb altres manifestacions artístiques.

El curs 2007-08, Tomàs Grau agafa el relleu en la direcció de la formació, que passa a anomenar-se Orquestra de la URV i assumeix el format d'orquestra simfònica, ampliant el nombre d'intèrprets cada curs fins arribar a 40. Des de llavors, l'Orquestra de la URV se centra centrar en el repertori simfònic dels segles XIX i XX, l'acompanyament de solistes i les bandes sonores.

El curs 2014-2015 és Marcel Ortega i Martí qui rep l'encàrrec de dirigir la formació. L'actual projecte afegeix nous reptes: pel que fa a la vessant artística, s'aposta decisivament per la innovació per mitjà de la música actual, havent estrenat l'any passat la Simfonia de la Imperial Tàrraco de Joan Guinjoan i enguany l'obra Esperit lliure, de la valenciana Anna Cazurra. S'amplia la quantitat d'obres treballades oferint tres programes sencers l'any i es treballen també els petits formats gràcies a la música de cambra. Finalment, la gran novetat és el naixement l'any passat de la banda de la URV, manera de reconèixer en el sí de la Universitat el gran talent de vents de les nostres comarques. Entre la banda i l'orquestra es compta amb 80 músics.

L'Orquestra de la URV està esdevenint progressivament un dels mascarons de proa de la Universitat, participant en importants actes acadèmics i cultivant la relació amb el territori a través de concerts a les Antenes del Coneixement.
 

  • Centre Cultural Infant Pere (l'Hospitalet)

    Carrer Ramon Berenguer IV, 2

    Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance