circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Cor Jove de l'Orfeó Català

Integrat a l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb seu al Palau de la Música Catalana, està format per cantaires entre 16 i 25 anys, la majoria amb formació musical des dels cors infantils de l’entitat. Combina l’activitat concertística amb la pedagògica, amb la voluntat de preparar els cantaires per al futur ingrés a l’Orfeó Català. Fundat el 1986 i dirigit per Conxita Garcia durant els primers setze anys, actualment Esteve Nabona n’és el director i Pau Casan el pianista.
El seu repertori inclou des de la música tradicional i popular catalana i d’altres països fins a obres de la literatura simfonicocoral. En l’àmbit coral-orquestral ha interpretat obres com el Gloria i Magnificat de Vivaldi, Te Deum de Charpentier, O sing unto the Lord i Utrecht Te Deum de Händel, Magnificat de J. S. Bach, Missa Sant Nicolau de Haydn, i Requiem, Te Deum i Missa KV 192 de Mozart; Walpurgisnacht de Mendelssohn, Ein deutsches Requiem de Brahms, Oratori de Nadal de Saint-Saëns, Carmina Burana de C. Orff, African Sanctus de Fanshawe i el Requiem de Fauré.
Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Camera Musicae, Ensemble Méridien,  Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, Orquestra Barroca Catalana, Ars Musicae Orquestra Barroca, Orquestra Simfònica de l’ESMUC, Kammerphilharmonie Merck, Frysk Jeugdorkest, Orquestra de Cambra Terrassa 48 i les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, La Principal de la Bisbal i Els Montgrins.
Ha actuat en diversos festivals, com les Jornades Internacionals de Cant Coral de Barcelona, Festival Internacional de Cantonigròs i Festival de Radio France. I en diversos cicles del Palau de la Música Catalana: Palau 100, Concerts de Tarda i Cicle Coral Orfeó Català. Dels darrers anys, cal destacar especialment la interpretació dels Coronation Anthems de Händel amb l’orquestra The Sixteen sota la direcció de Harry Christophers, la representació de l’òpera Dido & Aeneas de Purcell amb Ars Musicae Orquestra Barroca i direcció escènica de Marc Rosich. El maig de 2014 va col·laborar amb Raphaël Pichon i l’Ensemble Pygmalion interpretant el Te Deum i la Messe de Minuit de Charpentier en el Cicle Palau 100 Constel·lació.
S’ha presentat arreu dels Països Catalans, i a Espanya, Polònia, Alemanya, Àustria, República Txeca i Holanda. I ha compartit projectes amb altres cors joves, com el Cor de la Universitat de Viena, Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal, el cor Ametsa Gazte d’Irun i el Cor Jove dels Països Catalans.
Els darrers anys el Cor Jove ha enregistrat dos CD per a Columna Música, un amb música catalana del segle XX i un altre amb els Requiems de Mozart i Fauré.
La temporada 2015-16 ha interpretat el Requiem de Fauré a la Sagrada Família en el concert inaugural de la temporada de l’OBC, sota la batuta de Kazushi Ono, i ha ofert el Magnificat de John Rutter amb l’Orquestra Camera Musicae, dirigits pel mateix compositor, en el Cicle Coral Orfeó Català. També cal destacar la participació al Festival Extensión del  Festival Internacional de Música y Danza de Granada amb el Requiem de Fauré i obres de Taltabull i al Festival Pedra Viva (Líthica, Menorca) amb el Carmina Burana de Carl Orff.
El setembre de 2016 ha actuat al cicle Palau 100 al costat de l’Orfeó Català i la London Symphony Orchestra sota la direcció de Gianandrea Noseda amb el Requiem de Verdi.
L’Escola Coral de l’Orfeó Català rep el mecenatge de la Fundación Banco Santander.

POSTALS & SOUVENIRS
La música sempre és un viatge, i ens transporta fins on siguem capaços d'imaginar. Us proposem un viatge a diversos indrets del món: des de casa a arreu dels Països Catalans, a l'alta muntanya de Baviera i a la selva amazònica. Sobretot, abans no torneu, envieu-nos una postal!
Cor Jove de l’Orfeó Català
Pau Casan, piano
Esteve Nabona, director

  • Convent de les Arts

    Crta de Mont-ral, km1

    Alcover

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance