circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Vetllada literaria i musical

El Museu d'Alcover es troba immers en la celebració del 50è aniversari i el proper divendres 10 de març a les 21h, en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona, s'ha organitzat un acte amb la col·laboració del Col·lectiu de dones d’Alcover i de l’EMMA.

L’acte consistirà en una vetllada literaria i musical protagonitzada només per dones, de diferents edats, formació, professions,etc... però totes elles amb un nexe comú, alcoverenques. I amb l'objectiu de retre homenatge a tantes i tantes dones artistes oblidades. Es recitaran poemes de Maria Domènech, María Ferré i Maria Teresa Llorenç, de la qual coneixerem alguna història oculta que ens explicaran. Mentre que les concertistes representaran un interessant  repertori de diferents peces que elles mateixes han escollit per a l’ocasió. L’acte acabarà amb un sopar fred a Ca Batistó.

L'escenari escollit és la sala noble de Ca Batistó per a recordar la figura de Maria Domenech: ideòloga, sociòloga, escriptora i poetessa alcoverenca, nascuda l’any 1877 en el si d’una família benestant de la vila, la qual cosa li va permetre poder formar-se i estudiar. Es va establir a Barcelona i va participar en el moviment de promoció de la dona, de caràcter filantròpic i educatiu, dut a terme per Francesca Bonnemaison, Dolors Monserdà i Carme Karr, amb les quals col·laborà a Or i Grana (1906) i Feminal (1907).

El 1912 va fundar i presidir la Federació Sindical d’Obreres (de l’Agulla). Havia publicat a Tarragona alguns treballs amb el pseudònim masculí de Josep Miralles, quelcom força usual en aquella època. I va morir a Barcelona, l’any 1952, a l’edat de 75 anys.

Per assistir a l’acte cal fer inscripció prèvia trucant al 977846452 o enviant un correu electrònic a: museualcover@alcover.cat. Les places són limitades i el preu de l’entrada a l’acte és de 3€.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance