circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Cases amb olles a les teulades

A les taulades d´algunes de les cases senyorials d´Altafulla s´hi pot veure una olla. Foto: Circdelacultura.com

Passejar pel casc antic d'Altafulla és deixar-se emportar cap al món dels sentits, i meravellar-se en cada racó.
Però el repte no és fàcil, es tracta de contemplar les impressionants cases senyorials del nucli antic i també posar un ull allà on posem els peus. Els carrers i carreronets per on passarem estan formats amb pedres procedents del riu Gaià, i tot el que tenen de bonic també ho tenen de 'perillós' si no portem el calçat adequat. 
Una de les grans cases senyorial d'Altafulla és la Casa Ixart, situada a la plaça del Pou, davant l’Ajuntament, amb façana també al carrer del Forn. Aixequeu el cap i fixeu-vos en la torre serigrafiada amb motius mariners.
Continueu cap a Can Robert. La casa està datada del 1792, segons està inscrit a la llinda del portal i s’ubica a la Placeta. El seu element més característic és la capella adossada a un lateral de la façana, dedicada a sant Josep.
La Casa de la Mare de Déu, molt a prop de l’església és l’edifici més antic de la vila.
Al final del Carrer Major hi trobareu la Casa de Martí Franquès. Les seves restes estan enterrades a l'Església de Sant Martí d'Altafulla.

Sabieu que...
Des de la plaça de Sant Antoni, una de les més petites d'Altafulla i que es troba ben a prop de la plaça de l'Església, es poden veure algunes de les teulades de les torres senyorials. Si obriu bé els ulls veureu que justament en el vèrtex de la teulada hi ha col·locada una olla com les que feien servir les nostres àvies. 
Com sabeu, Altafulla és terra de bruixes, i segons explica una de les seves llegendes es deixaven les olles a la teulada per evitar així que les bruixes entressin a dins de les cases a buscar olles i altres materials per preparar els seus encanteris...
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance