circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Assaig sobre la lucidesa, per La Danesa

www.tarragona.cat

La Danesa és una companyia de teatre contemporani de text fundada el 2011 per Ota Vallès, Jumon Erra i Elena Fortuny. Ha produït dos espectacles: Un disgust danès, escrit i dirigit per Jumon Erra i La distància entre el llamp i el tro, escrit per Jumon Erra i amb codirecció d'Elena Fortuny. Actualment, preparen la posada en escena del text de l'autora Sílvia Navarro, Ifigènia en taxi, amb direcció d'Elena Fortuny i estrenaran l'adaptació teatral de l'obra del Premi Nobel de Literatura José Saramago: Assaig sobre la Lucidesa.

Adaptació teatral de l'obra homònima del premi Nobel de Literatura José Saramago, continuació de la cèlebre obra del mateix autor: Assaig sobre la Ceguesa (1995). Teatre compromès, més connectat que mai amb l'actualitat social i política.

Assaig sobre la Lucidesa, de José Saramago (2004) situa la societat protagonista de la seva cèlebre preqüela, Assaig sobre la Ceguesa (1995) davant d'un altre fet insòlit. La convocatòria d'eleccions municipals, exactament quatre anys després de l'episodi de ceguesa sobtada que va paralitzar el país, es salda amb un inesperat resultat. La majoria dels habitants de la capital han decidit votar en blanc. El govern tem que aquest acte paralitzant i inesperat sigui fruït d'una revolució coordinada impulsada per un grup anarquista internacional o un grup extremista encara desconegut. Les clavegueres del sistema democràtic, corromput fins a l'arrel, cercaran culpables -i si no els troben, els hauran d'inventar. L'obra presenta una visió irònica però també profundament pessimista sobre la possibilitat de practicar la tan preuada democràcia real.

En la seva trajectòria, aquest projecte vol consolidar la seva línia artística a nivell de temàtica: posar llum sobre temes que massa sovint donem per entesos, contractes que un cop signats no poden revisar-se, en aquest cas, el mandat democràtic. Saramago, Premi Nobel de Literatura 1998, alerta: "Pot passar que en un futur no gaire enllà, haguem de preguntar-nos Qui ha signat això per mi? La democràcia és l'única cosa sobre la qual no està permès dubtar."

RECOMANAT A:

Tots aquells espectadors que els agradin els thrillers i que vulguin descobrir fins on és capaç d´arribar el poder per imposar-se. A aquèlls que pensin que el teatre té una funció que va molt més enllà del pur entreteniment.

  • Teatre El Magatzem de la Cooperativa Obrera

    C. de Reding, 14

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa
  • Més informació

    Telèfon

    977 211148

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance