circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Castanyada d'alçada al Campanar de Reus

CÒDOL Educació

El proper dia 1 de novembre al vespre, nit de difunts, el campanar cobra vida. Les campanes sonen en record amorós d’aquells que ja no són entre nosaltres. Un campaner misteriós obre les portes de la torre a tothom qui el vulgui acompanyar. Ofereix antigues històries, a la llum de les espelmes; acompanyades de castanyes, panellets i un bon porró de mistela mentre el plany de les campanes esquinça la nit.

La proposta s’inspira en l’antiga tradició, estesa per tots els pobles i ciutats de Catalunya, de commemorar els Fidels Difunts la nit de l’1 al 2 de novembre. Arreu del país, les campanes tocaven a morts a partir del dia 1 a la tarda i, en alguns llocs, el plany s’allargava tota la nit fins als primers oficis matinals del dia 2. A la ciutat de Reus, aquesta tradició s’havia perdut feia dècades. L’any 2015, CÒDOL Educació va proposar a la Prioral de Reus i als seus campaners, la possibilitat de recuperar-la amb un toc manual de campanes acompanyat d’una visita teatralitzada. D’aquesta manera, la ciutat va redescobrir una part oblidada de la seva història i els ciutadans de Reus han pogut conèixer de prop la importància del llenguatge de les campanes.
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance