circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Jornada gastronòmica del calçot

http://www.valls.cat/la-ciutat/la-calcotada

El Pati acollirà el dissabte 25 de novembre el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot amb la participació d’una vintena de restaurants vallencs i cellers de la DO Tarragona.

Els xefs de restaurants amb Estrella Michelin Eduard Xatruch, Arnau Bosch i Hideki Matsuhisa i el vallenc José García Crespo seran els protagonistes d’un showcooking calçotaire

Joan Bosch de Can Bosch serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls i arrencarà simbòlicament el primer calçot de la temporada

La Jornada Gastronòmica del Calçot del proper dissabte 25 de novembre obrirà oficialment la temporada de calçotades de Valls. La que ja és la clàssica jornada d’inici de la temporada a la ciutat d’origen de la calçotada reunirà als principals restauradors de Valls, xefs de prestigi, cellers i agricultors en una festa que tindrà com a gran protagonista la cuina del calçot. L’Ajuntament, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del grup GSR, Hotel Class Valls, Caprabo i Creative Rent, són els responsables de la festa que servirà també per atorgar el títol d’Amic de l’Autèntica Calçotada al cambrilenc i estrella Michelin Joan Bosch del Restaurant Can Bosch que a més obrirà temporada amb l’arrencada simbòlica del primer calçot.

El Pati serà la plaça central de la festa. A les 11.30h, s’obrirà el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot preparats per a l’ocasió pels restaurants KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Ca l’Àngel, Marma, Kristina, Càtering ForEvents, Julià Mallol, Masia del Pla, Masia Bou, Portal 22 i Cal Ganxo i els vins de la DO Tarragona representats pels cellers Vives Ambrós, Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch i Estol Verd. Tothom podrà degustar fins a les 15.30h les 10 especialitats diferents a base de calçot per 2 euros la tapa o ració amb els vins dels cellers a 1 euro la copa.

A partir de les 12.30h s’iniciarà un dels moments més esperats de la jornada amb el showcooking de la mà de tres xefs de restaurants amb Estrella Michelin. Seran Eduard Xatruch del restaurant Disfrutar i Hideki Matsuhisa del restaurant Koy Shunka, ambdós de Barcelona, i Arnau Bosch del restaurant Can Bosch de Cambrils, que estaran acompanyats pel vallenc José García Crespo del restaurant Luga per oferir el que serà tota una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

Reconeixement a Joan Bosch

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls començarà però abans amb el reconeixement d’un dels grans xefs de les comarques de Tarragona, en Joan Bosch. El cambrilenc que ha mantingut durant més de trenta anys l’Estrella Michelin serà el responsable d’arrencar simbòlicament el primer calçot de la temporada en un camp d’un dels agricultors de la IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d’aquest típic i singular producte vallenc. L’arrencada serà a les 10h i a les 11h al Saló de Plens de l’Ajuntament, es proclamarà Joan Bosch com Amic de l’Autèntica Calçotada, en un acte que servirà per obrir oficialment la temporada 2017-2018 de calçotades.


El restaurant Can Bosch té els seus orígens en l’humil bar de pescadors que el 1969 obrien Joan Baptista Bosch i Lourdes Font, pares d’en Joan Bosch. Amb el temps, les tapes que servien es transformaren en plats típics del que era la cuina tradicional de Cambrils com les rostides de peix, fritades, sarsueles o suquets. Els seus orígens pescadors dotaven la seva cuina de productes de gran qualitat, fet que aquesta nissaga no ha deixat mai de banda.

Des de 1980, s’obria com a restaurant. Des de llavors ha sabut situar- se com un punt de referència de la gastronomia. Des de 1982 Joan Bosch a la cuina i Montserrat Costa, al menjador, han mantingut aquest nivell d’excel·lència i han sabut combinar el respecte a la tradició de la cuina marinera de sempre, d’on provenien, amb els nous corrents culinaris que han anat obrint-se pas en les darreres dècades. El 1984 obtingueren l’estrella Michelin, un dels principals, però no únic, reconeixement. Aquest fet va ser un punt d’inflexió en la trajectòria de Can Bosch. Progressivament va anar agafant força la cuina d’autor i de mercat molt lligada a la temporalitat del producte, tant de peix com de la terra, sempre sense perdre plats tan reconeguts a tota la costa tarragonina com són els arrossos, els popets, la gamba de Tarragona o l’escamarlà de Cambrils. El 2012, el restaurant incorpora la tercera generació d’aquesta família, representada per Arnau Bosch i Eva Perelló.

Organitzadors

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls és una iniciativa conjunta de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, la IGP Calçot de Valls, la DO Tarragona, l’Associació de Restauradors de Valls i la Cooperativa Agrícola de Valls, amb l’objectiu de donar a conèixer el Calçot de Valls i la gastronomia i cuina elaborada a partir d’aquest producte. Aquesta edició compta amb la col·laboració de Grup GSR, Hotel Class de Valls, Caprabo i Creative Rent.

PROGRAMA 

IV JORNADA GASTRONÒMICA DEL CALÇOT DE VALLS

Dissabte, 25 de novembre de 2017

10.00 h.

Arrencada del primer calçot de la temporada.

En un camp d'un productor de la IGP Calçot de Valls, a pocs Km del centre de la ciutat. Acte reservat a mitjans de comunicació.

11.00 h.

Sala de Plens Ajuntament de Valls.

Nomenament Amic de l'Autèntica Calçotada de Valls.

Joan Bosch, del restaurant Can Bosch de Cambrils, serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls.

A partir de les 11.30 h. Plaça del Pati.

Mercat de tastets de Cuina de Calçot i Vins DO Tarragona.

12 establiments i restaurants de Valls i l'Alt Camp presenten tastets i racions elaborats amb calçot de Valls. (a 2 euros per tast o ració).

5 cellers de la DO Tarragona presenten els seus vins per combinar amb tastets i racions. (a 1 euro la consumició i copa opcional a 1 euro).

12.00 h. Plaça del Pati.

Showcooking amb 4 xefs.

Noves creacions culinàries amb maridatge amb vins de la DO Tarragona:

15.30 hores

Tancament del Mercat de Tastets.

Fi de la IV Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance