circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Presentació del llibre 'El final del principio. Tiempo de luz ', d'Antoni Sabaté

www.tarragona.cat

El final del principi. Temps de llum (Silva Editorial, 2018) és un llibre miscel·lani en el qual es recullen algunes de les experiències viscudes pel seu relator ?la memòria sempre és selectiva? i que vol compartir amb el col·lectiu, persones properes i altres menys properes, que han sofert el càncer: punt d'inflexió, malaltia de malalties i alhora metàfora d'un estat i un ésser.
És una obra plena de sentits i sentit, de tendresa i humilitat, de gratitud, d'amargor i alegria, d'acció i contemplació, de paisatges exteriors que es corresponen amb interiors, d'espais i temps d'afecte, amb una càrrega més autocrítica que de crítica ?en la línia de humanum errare est.
El seu autor, Antoni Sabaté, expressa i s'expressa en aquesta personalíssima obra, la qual participa de diversos gèneres d'acord amb l'edat, responsabilitat i circumstància del protagonista. Història de vida, autobiografia, geografia íntima, novel·la d'aprenentatge, relat familiar, dietari, epístola, prosa poètica i poemes, cites culturals clàssiques, anàlisi política territorial, informe clínic, oració religiosa, etc., s'enfilen a manera de suma de relats breus, fragmentaris i polifònics, sempre amb voluntat d'estil i gust literaris, que pot connectar amb una comunitat àmplia i diversa de lectors. "Comunicació" guarda la mateixa arrel etimològica que "comunió": posar en comú.
Encara que de contingut descarnat, ja que s'aborden de manera directa certs assumptes que són tabú per a la societat, aquí importen més els sentiments que els judicis, el reconeixement que el desconeixement, els canvis de fortuna que les conclusions i els finals tancats.
Intervindran: Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, Manuel Rivera, director de Silva Editorial, Josep Sánchez Cervelló, degà de la Facultat de Lletres de la URV i Xavier Sabaté, exconseller de la Generalitat i germà de l'autor.
Amb l'actuació d'un grup de membres de la Coral de la URV.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance