circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Crida - Santa Tecla 2018

www.tarragona.cat

La Crida. La introduirà la consellera de Festes, Begoña Floria, i la farà l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, com mana el costum.

Toc d'obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que enguany celebren els quinze anys de la seva recuperació. Aquest toc donarà pas a l'acte protocol·lari de nomenament del Perpetuador i dels Teclers i les Tecleres d'Honor.

Homenatge al Perpetuador, Josep Ramon Tules Armela, Pitu Mosquits, casteller històric de la Colla Xiquets del Serrallo i compromès des de l'inici de la seva fundació. Ha estat membre de diferents comissions tècniques i juntes directives al llarg dels trenta anys dels castellers serrallencs, i encara ara és vocal de la junta. Activista festiu que ha contribuït en gran manera a posicionar les activitats serrallenques en un lloc de privilegi a la nostra ciutat. Alhora també s'homenatja els Teclers i les Tecleres d'Honor:
  • Guillermo Ximenis Jiménez (pare), Guillermo Ximenis Jiménez (fill), Pedro Algar Jiménez, Lluís Gutiérrez Reyes i Ramon Sentís Gutiérrez, tots ells portadors dels Gegants Moros i els gegantons Negritos, i hereus de les més velles nissagues geganteres gitanes de la ciutat.
  • Jaume Sàez i Millán, 25 anys portant els Nanos Nous de Tarragona; Albert Jiménez Ferré, Ignasi Segura Pont, Rafael Larrañaga Cortés, Pep Anton Rius i Ferrús, Francesc Perpinyà i Guinovart, Jordi Joaquín Esteve, Francisco Lafuente Bartra, Rufino Gómez Romero, Aurora de la Torre Trillo-Figueroa, Alberto de la Torre Trillo-Figueroa i Jorge Pérez de la Torre, amb llargues trajectòries dedicades als Nanos Vells de Tarragona.
  • Jaume Villalba Sánchez, més de 25 anys de carretilles i sortidors amb el Ball de Diables.
  • Josep August Martínez Fernández i Dani Grant Vela (a títol pòstum), 25 anys fent ballar la nostra Àliga.
  • Joan Josep Roig Piqué, Dolors Plana Gavaldà, Jeroni Bru Cabré i Rubèn Guim Domènech, 25 anys o més de castells amb els Xiquets de Tarragona.
  • Antoni Grau Verdú, Josep M. León Martínez, Josep M. Macias Solé, Pere Josep Núñez Romeu (Peret de Fava), Javier Yago Duat, Jordi Cañellas Alberich i Rubèn Foguet Sanahauja, amb brillants trajectòries castelleres a la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
  • Francesc Xavier Bailach Bel, David Porta París i Jordi Franquet Montamat, 25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo.
  • Carlos González Romero, Juan Martínez Mur, Eloy Martínez Mur i Gerard Mir Vives, un quart de segle de castells amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
  • Laia Pous Llorach, 25 anys a la festa amb els Balls de Cercolets, del Patatuf i de Turcs i Cavallets, i el Retaule de Santa Tecla, i David Aranda Sumarroca, un quart de segle al Ball de Turcs i Cavallets.
  • Joan Serra Corsa, José Martí Cano, Pepe i Antoni Manel Félix González, Tito, 25 anys de portadors dels Gegants Vells.
  • Joan Parera Saigí, Jaime Tortosa Rodríguez, Ignasi Grau Bella, Francesc Caparrós Brú, Joan Antoni Vallès Pena, Salvador Torné Moreno, Leila Costa López, Jordi Boada Cassola, Georgina López Félix i Francesc Martorell Rasillo, 25 anys acompanyant o portant el nostre Lleó.
  • Magí Recasens García, Joan Franco Roca i Raúl Patiño Esteve, tots tres a títol pòstum, Marga López Grueso, Verònica Recasens Suárez, Cristòfol Pascual Ferré i Sílvia García Martínez, 25 anys amb el Ball de Bastons.
  • Joan Puig Andreu, ànima del servei de taules i cadires Jofré, un establiment al servei de la festa des del 1957.
  • Assumpció Claramunt Carnicer i Francesc Bustos Montagut, ideòlegs i gestors de la botiga El Negrito i La Negrita, pioners i referents del marxandatge festiu a la nostra ciutat des de fa més de 30 anys.

En acabar, Ball d'Homenatge al Perpetuador i als Teclers i les Tecleres d'Honor. Des de l'any 2016, i de la mà de l'Esbart Santa Tecla, els homenatjats reben aquest emotiu present dansat.

S'obsequiarà els assistents amb la postal número 29, dedicada enguany als Gegants Vells.
  • Ajuntament de Tarragona

    Plaça de la font, 1

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance