circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

VII Jornades de divulgació històrica. La falsa braga, un espai de guàrdia a inicis del segle XIX

La falsa braga. Un espai de guàrdia a inicis dels segle XIX.
Campaments
Al llarg del recorregut trobarem tot una sèrie de campaments en el que s'explicarà com era la dura vida en un campament d'època.
En cada campament hi haurà diferents grups de recreació que explicaran la seva història, anècdotes, curiositats,... així com una mostra didàctica amb cata d'aiguardent de Tarragona de 1800.
  • Jugant amb Napoleó: Jocs de taula i estratègia organitzats per l'associació Si vis pacem, para ludum, sobre les Guerres Napoleòniques. Lloc: Espai S. Domènec.
  • Llibres en acció: Espai dedicat al llibre, on el Gremi de Llibreters de Tarragona ens ofereix tots els seus fons perquè puguem conèixer més a fons la història de la ciutat i del seu corregiment durant aquest període. Lloc: Espai S. Domènec
  • Museus que parlen d'història: Espai dedicat al museus que guarden dins els seus fons la història per explicar. En aquesta ocasió tindrem com a convidat la Casa Museu Amorós de Porrera. Al llarg del dia faran demostracions d'armes i d'esgrima antiga. Lloc: Espai S. Domènec
  • Arts i oficis: Espai dedicat als oficis tradicionals. Enguany parlarem de l'art de fer sabates i dels sabaters del 1800. En aquesta ocasió tindrem com a convidat el mestre artesà del cuir Oscar Espinós, de Móra d'Ebre, especialitzat en la recuperació de peces del patrimoni històric. Lloc: Espai S. Domènec.
Horari visites: D'11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Horaris activitats
  • 11.15 h Visita guiada a la Falsa Braga per a conèixer millor els espais museïtzats que recorden com va ser la Tarragona de 1800. Visitarem els Espais de S. Dídac, Sta.Barbara, Paborde, S.Domènec i S.Magí. Lloc: Porta d'entrada Passeig Arqueològic- Portal del Roser.
  • 11.15 h Taller de milicians: La instrucció. Tots els que vulguin, petits i grans, un cop reclutats, podran fer la instrucció com a milicians per poder formar part dels defensors que lluitaran contra els invasors francesos a les 13.15h en el Jugant al setge. Lloc: Espai Santa Bàrbara.
  • 12.15 h Taller de milicians: de la pedra al fusell. Tots els que vulguin, de totes les edats, podran aprendre com a milicians a fer pedres de fusell per poder formar part dels defensors que lluitaran contra els invasors francesos a les 13.15 h en el Jugant al Setge. Lloc: Espai Paborde.
  • 12.45 h Taller de milicians: Jocs i distraccions. Tots els que vulguin, sense distinció d'edat, podran conèixer com jugaben els milicians en el seu temps de descans i alguna cosa més. Tot a punt i relaxats per poder formar part dels defensors que lluitaran contra els invasors francesos a les 13.1 5h en el Jugant al Setge. Lloc: Espai S. Domènec.
  • 13.15 h Jugant al setge. Des del Baluard de Sant Domènec fins el Baluard de S. Magí, sortida de la Falsa Braga, es farà el primer combat en format didàctic entre les tropes invasores, les franceses i les defensores de la ciutat, durant el Setge de Tarragona de 1811.  Nota: La participació està oberta a tot el públic, inclosos menors, ja que no es dispararan salves amb pólvora. Lloc: Espai S. Domènec.
  • 17 h Competició de càrrega i tir d'època. Competició entre els membres dels grups de recreació per veure qui és més ràpid carregant i disparant amb el fusell d'època. Lloc: Espai S. Magí.
  • 18 h Taller didàctic d'escriptura amb ploma. Tothom que vulgui podrà participar en aquest enriquidor taller on coneixerem com era l'escriptura de l'època i en que s'escrivia. Lloc: Espai Paborde.
  • 18.30 h Poder i estatuts a través de la guardaropia d'una dama. Amb Anna Gasull i gràcies a l'Associació Retrofuturista Nautilus de Barcelona podrem conèixer de molt a prop la indumentària femenina de les classes altes en el 1800, de l'interior a l'exterior. Lloc: Espai S. Domènec.
  • 19 h Taller d'esgrima antiga. Tothom que vulgui podrà participar en aquest curiós taller realitzat pel esgrimista d'arma antiga Joan Carles Marín, on coneixerem armes i tècniques molt interessants de saber. Lloc: Espai Paborde.
  • 19.30 Desfilada militar. Tothom que vulgui podrà acompanyar als grups de recreació fora muralla on seran presentats abans de començar el combat simulat amb armes de foc real. Lloc: Espai S.Domènec fins al Camp de Mart.
  • 20 h. A les armes, ens ataquen! Des de l'entrada a la Falsa Braga fins el Baluard de S. Domènec, combat de les tropes invasores, les franceses i les defensores de la ciutat, durant el Setge de Tarragona de 1811. Nota: La participació és només per recreadors professionals. Es prega tenir cura i no estar molt a prop per evitar cremades innecessàries. Per veure la recreació el públic podrà quedar-se dins la muralla amb els defensors o seguir els atacants, fora la muralla. Lloc: Porta d'entrada Passeig Arqueològic- Portal del Roser.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance