circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Adernats . Vinícola de Nulles

www.adernats.cat

La Vinícola de Nulles, amb la Catedral del Vi d’emblema, és la història de l’esforç d’un poble per tirar endavant un somni. Un anhel d’esperança que resulta gairebé impossible després de la gran desolació que causà la plaga de la fil·loxera.

A principis de 1900, i després de centenars d’anys amb plantacions i elaboracions vinícoles familiars, els habitants de Nulles decidiren unir els seus recursos i coneixements per crear el sindicat de Sant Isidre i aixecar el celler del poble, la Catedral del Vi de Nulles. Aquesta unió, es materialitzà el 1917, essent la collita del 1920 la primera en omplir els nous dipòsits del celler modernista.

Aquest edifici emblemàtic, obra de Cèsar Martinell, un dels màxims exponents del moviment modernista, no destaca només per la seva bellesa, sinó per reunir totes les qualitats necessàries per a l’elaboració de vi.

El seu arquitecte, conscient de la seva importància, destaca tres grans pilars que defineixen el seu llenguatge arquitectònic: la funcionalitat, el gust per la tradició constructiva rural i la utilització de solucions estructurals de gran projecció. D’aquí la utilització de materials autòctons com la calç i l’argila que poblen les vinyes per aixecar l’edifici, aconseguint així que es mimetitzi i s’integri a l’entorn rural.

L’element més característic n’és l’arc parabòlic que ens proporciona un espai ampli i funcional però també d’una gran bellesa estètica. Martinell buscà l’equilibri o, com ell deia: “les formes equilibrades són les que exhibeixen bellesa en si mateixes”.

Els arcs parabòlics assoleixen la seva plena bellesa amb la llum, element molt important que l’arquitecte va aconseguir que influís de manera favorable en la elaboració. L’edifici fa la funció de paraigües tèrmic que combinat amb les tines d’obra aporten al vi l’estabilitat necessària.

Nulles es troba en un clima càlid, temperat i típicament mediterrani. Situat a només 12 km del mar, es combina una excel·lent maduració deguda a una gran quantitat d’hores de sol, amb una bona acidesa atorgada per la marinada que es traduirà amb un vins amb una sensació molt refrescant.

Des dels inícis del celler, es treballa principalment les varietats blanques autòctones de la zona, el Macabeu, el Xarel·lo i el Moscatell, que donen uns resultats excel·lents. Però també, des de fa un trienni, es treballen altres varietats amb gran encert, com són la Parellada i el Chardonnay en blancs, i l’Ull de Llebre i el Merlot en negres.
 
Ofereixen diverses visites i experiències enoturístiques al voltant d’aquesta Catedral del Ví. Podeu consultar-les a la seva pàgina web (http://www.adernats.cat/enoturisme).
 
Web
www.adernats.cat
 
  • Adernats . Vinícola de Nulles

    C/ Estació, s/n

    Nulles

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance