circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Arriba Brickània, el festival de Lego de Montblanc

La cinquena edició de Brickània, el Festival de Lego de Montblanc, que se celebra els dies 8 i 9 de juny presenta una programació amb moltes novetats amb l'objectiu de millorar l'experiència dels visitants i fer que l'estada a Montblanc els resulti el més satisfactòria possible.

Exposició i venda

L'espai central del festival segueix sent l'antiga església i claustre de Sant Francesc on hi haurà una espectacular mostra de diorames fets amb peces de Lego i on també s'ubicaran les botigues especialitzades.

A la nau central de Sant Francesc els temes dels diorames són:

Campament d'estiu a Heartlake (de la col·lecció Friends)

Circuit de Fórmula 1

Gran plaça Brick

La ciutat i els trens

Marvel Súper Herois

Marvel Triskelion

Parc d'atraccions

Pirates!!

Polígon industrial

Star Wars Cinema

Els tres diorames de la sala Sant Jordi del claustre de Sant Francesc. Són:

Tatooine (de la col·lecció d'Star Wars)

Temps de castells

Caçadors de monstres i vampirs

Tallers, demostracions i exhibicions de robòtica a Sant Francesc

Durant els dos dies del festival, l'empresa Dynamind coordinarà activitats per descobrir les múltiples aplicacions lúdiques i pedagògiques de les peces de Lego. S'adrecen a un ampli ventall d'edats i també s'han pensat per poder fer-les en família. 

Tindran lloc a la sala de les Corts Catalanes i a la sala polivalent del claustre de Sant Francesc i s'aniran repetint al llarg del cap de setmana. 

- Dynamind Robotic Competition

Es va estrenar amb èxit l'any passat i es repeteix els dos dies de festival de 10h a 13h. És una competició demostrativa a càrrec dels alumnes que realitzen l'activitat extraescolar de robòtica LEGO Mindstorm en centres del Camp de Tarragona.

- Tallers de Robòtica

Aquests tallers s'estrenen enguany. Tenen una durada de 25 minuts i es realitzen en torns de 12 participants. Al punt d'informació es faran les inscripcions i la venda de tiquets a 1€ per activitat. 

Els tallers es faran simultàniament adreçats a tres segments d'edat:

Tangram (de 3 a 6 anys)

Activitat de construcció passant d'un pla de dues dimensions a tres.

Learn to learn (de 6 a 9 anys)

En petits grups de treball els nens i nenes han de resoldre un problema a través d'una història.

Lego Wedo (de 7 a 12 anys)

En grups reduïts, s'experimenta física i matemàtiques de manera amena i es practica mitjançant la construcció i la programació.

Lego Family (adults i infants de 6 a 12 anys)

Tots junts, grans i petits han de construir un projecte amb Lego WeDo i executar la programació d'un robot. Té una durada de 25 minuts i es realitza en torns de 4 famílies.

 

Més activitats a l'antic hospital de Santa Magdalena

L'església de l'antic hospital de Santa Magdalena acollirà diverses activitats gratuïtes que tindran lloc d'11h a 14h i de 16h a 18h30'.

- Exhibició d'un circuit Lego GBC

Una novetat que ja ha despertat molt interès és el circuit de mòduls fets amb Lego la finalitat del qual és transportar boles des d'un mòdul al següent generant una cadena contínua de transport de boles. El muntatge el realitza d'Álvaro Arnedillo, un col·leccionista de Navarra.

- Exposició i creació de mosaics amb Lego

A l’absis de l’antiga església de Sant Francesc es podrà tornar a veure el mosaic amb el logo de Montblanc Medieval, realitzat l'any passat amb més de 7.000 peces i més de 15.000 punts.

El seu autor, InspiringBricks – Art exposarà a l’antic hospital de Santa Magdalena altres mosaics realitzats amb bricks de Lego. A més, coordinarà una nova proposta que comptarà amb la participació del públic assistent: la realització d'un mosaic de superherois fet amb bricks. 

- Concurs de creativitat amb bricks

Com cada any, per als més petits tindrà lloc un concurs que consisteix a fer una construcció amb bricks a partir de material de Lego Clàssic de 520 peces. La novetat està en la nova ubicació. Com és habitual, el preu d'inscripció és de 2,00€ i hi ha dues categories: Merlet, entre 7 i 9 anys, i Torre, entre 10 i 12 anys.

 

Joc de pistes

Una altra de les moltes novetats de l'edició d'enguany és l'estrena d'un joc de pistes. Caldrà localitzar unes lletres i uns personatges que s'han amagat en nou espais de Montblanc. Un cop trobades es formarà una paraula que cal descobrir i encertar per tal de participar en el sorteig de productes Lego.

 

No tot són novetats a Brickània 2019, ja que propostes d'altres anys segueixen tenint cabuda en el festival.

 

Espai de venda

En aquesta edició hi prenen part tres botigues que ocuparan el lateral de ponent de la nau central de l'antiga església de Sant Francesc, aprofitant les capelles.

Són Clicks&Bricks i Joglars de Montblanc i ToySSpain de Terrassa.

 

Àrea de jocs

Al pati central del claustre de Sant Francesc hi haurà una àrea adaptada per a que el més petits puguin jugar amb els bricks de Lego, infables i jocs diversos, amb la participació del Càmping Serra de Prades, de Vilanova de Prades. Pujar als inflables té el cost d’1,00€ destinat a AFANOC, l’associació de nens amb càncer de Catalunya.

 

Sorteig de productes de Lego i de Montblanc Medieval

Durant els dos dies del festival hi haurà un sorteig de productes de Lego entre tots els visitants. Es farà un quart d'hora abans del tancament.

També hi haurà el sorteig de productes de marxandatge de Montblanc Medieval fets a partir de les banderoles reciclades de Brickània 2017.

 

Punt de venda d'entrades i marxandatge de Montblanc Medieval

El punt de venda d'entrades tornarà a ser una caseta de fusta ubicada a la plaça de Sant Francesc. Les entrades es podran adquirir fins mitja hora abans del tancament, i els preus, com sempre, són populars:

Entrada per a un sol dia: a partir de 14 anys, 3€; joves d'entre 7 i 13 anys, 2€ i fins a 6 anys, gratuït

Entrada de cap de setmana: a partir de 14 anys, 4€; joves d'entre 7 i 13 anys, 3€ i fins a 6 anys, gratuït

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance