circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Santa Teca

El Mercat de Territori Santa Teca Escornalbou es consolida en el marc de la programació cultural d’estiu a les comarques de Tarragona amb la celebració de la cinquena edició el cap de setmana del 13 i 14 de juliol. Gastronomia emocional i cultura de proximitat i avantguarda ompliran el Castell Monestir d’Escornalbou per cinquè any consecutiu dins d’una iniciativa pionera al país que recupera el patrimoni arquitectònic i històric i el vincula amb la gastronomia i la cultura, posant l’accent en la qualitat, la proximitat, l’ecologia i la sostenibilitat.

En aquesta cinquena edició, destaca l’aposta per l’oferta musical, les projeccions documentals i les xerrades divulgatives i l’enogastronomia, amb la voluntat de superar l’entrada de l’any passat.Santa Teca arriba al cinquè aniversari havent-se consolidat com a proposta cultural a les comarques de Tarragona i essent pionera en la forma i el missatge de l’esdeveniment.

Respecte al programa, a nivell musical destaquen les actuacions d’Espaldamaceta, Joan Colomo, Ferran Palau, Sommeliers, Silvia Tomàs Trio, Roger Benet, DJ Books, Joan Rioné, Maurici Gené Capdevila i Bufasons. Una programació eclèctica per atraure a públics diversos amb ganes de fer nous descobriments musicals.

Quant a les activitats programades, hi haurà tallers de dos dies de durada, participatius i constructius, que permetran recrear les màscares que envolten l’emblemàtic castell i que Eduard Toda feia servir com a protecció.

L’espai i els horaris: El Castell Monestir d’Escornalbou

Les activitats de Santa Teca tindran lloc en diferents espais del Castell Monestir d’Escornalbou, a Riudecanyes (Baix Camp) des de l’Església, al Claustre o al Camp de Tir, que és un mirador únic al Camp de Tarragona amb vistes al Mediterrani. Des de la primera edició, el Castell és un dels principals valors del mercat, per la seva capacitat d’ aixoplugar activitats culturals i gastronòmiques diverses amb el valor afegit del patrimoni i de l’entorn paisatgístic i natural que té al seu voltant.

El Mercat de Territori obrirà dissabte i diumenge des de les 12h fins a la mitjanit. L’entrada al recinte no té cap cost, però sí que cal pagar els tastos.

Un espai amb història

El Castell Monestir d’Escornalbou, gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, endinsa el visitant en una època en què la burgesia benestant va habilitar antics edificis històrics per convertir-los en les seves residències. Així, el 1911, Eduard Toda, antropòleg, escriptor i historiador, va comprar l'antic monestir de Sant Miquel d'Escornalbou i el va restaurar amb total llibertat. Allà, s’hi van reunir les principals figures de la Renaixença convidades per Toda. A les diferents estances es conserven mostres de les col•leccions que Toda va reunir en els seus viatges a Macau, Hong Kong i Shanghai com a vicecònsol i a Egipte com a cònsol. Enmig de la peculiar interpretació que Toda va donar a l'antic conjunt, s'entreveuen les restes del monestir, fundat el 1153. Escornalbou es relaciona amb el tipus de pedra, bàsicament sorrenca, que constitueix la muntanya, atès que és idònia per esmolar i escornar. Als pobles del voltant, però, circula la història que el nom prové de la forma de la muntanya, que seria similar a la de la banya d’un bou.
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance