circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

L'Ofici, la fideuà popular, el correfoc i la revetlla. Festes de Sant Roc 2019

www.tarragona.cat

8 h. Matinades amb el Canó i els grallers que ens vulguin acompanyar. Cal llevar-nos d'hora per viure amb intensitat la diada del Sant. Els grallers i el canó ens ajudaran a fer-ho a temps. 10.30 h. Trobada de pubilles.
11 h. Anada a Ofici. El seguici de les festes i els veïns i amics del barri es dirigeixen a l'església de Sant Francesc per assistir a l'Ofici de Sant Roc. Hi participen el Canó, els timbalers del Drac de Sant Roc Petit, el Maginet de les Timbales, els Gegants Vells Petits i del Cós del Bou, els grallers Brufacanyes, els Negritos i Gegants Infantils, el Nano Caleto, els Nanos del barri, els Gegants Vells de Tarragona i del Cós del Bou i els grallers Els Bordons. També hi van veïns i amics del barri amb les coques de Sant Roc, la Pubilla, els Hereus i les autoritats, les pubilles participants a la trobada i l'acompanyament de la Xaranga Tocabemolls.
Seguirà el recorregut habitual per la plaça de la Font, carrer Salines i carrer Rere Sant Domènec fins a arribar a la Rambla Vella, just davant de l'església de Sant Francesc.
11.30 h. Ofici a l'església de Sant Francesc presidit per Mn. Ignasi Durany Pich. En acabar la missa es beneiran les coques, que seran repartides entre els assistents. Més tard es podran trobar al bar de la comissió de festes.
12.15 h. Tornada d'Ofici. Es tornarà cap al barri sortint per la Rambla Vella i passant per la Via de l'Imperi Romà, el portal del Roser, la plaça Pallol, els carrers Cavallers i la Nau, la Baixada Peixateria i el Cós del Bou. En arribar hi haurà ball de gegants i capgrossos.
13 h. Concert vermut amb la Xaranga Tocabemolls. Aquest grup, imprescindible en les nostres festes, ens farà ballar i cantar un any més amb la seva empenta, bon humor i bona música.
14.30 h. Fideuà popular. Celebrem junts la diada de Sant Roc, al celebrar-se els 175 anys de les festes, amb una bona fideuà. Els que vulguin venir hauran de comprar els tiquets abans del 12 d'agost al diferents establiments del barri. El preu és de 7? i inclou una beguda.
17 h. Inici de la Festa infantil. Amb moltes activitats dedicades als més Petits. Podreu participar en tallers, inflables i altres activitats que preparen el Drac de Sant Roc, els Gegants del Cós del Bou, la Colla Jove i el grup de l'AEiG Fent Camí fins a les 8 del vespre. Col·laboren: Colla Jove, Portadors dels Gegants Vells, Drac de Sant Roc i AEiG Fent Camí.
18 h. Animació amb el Grup Sidral, uns ex-veïns que tornen al seu barri per fer-nos passar una bona estona. Tots a ballar amb les danses més divertides. Com tots sabeu el Grup Sidral, creat pel nostre veí Jordi Fà, ha participat molts anys a les festes fent ballar a la canalla del barri i presentant els elements més variats. Col·labora: Grup Sidral.
19 h. Tradicional Xocolatada repartida per tots els assistents. Després es trencarà l'olla com a continuació de les cucanyes que sempre han format part essencial del nostre programa.
20 h. Espectacular traca de globus pels carrers del barri. Una novetat que segur que agrada a petits i grans per celebrar els 175 anys de festa. Patrocina: Banc Mediolanum.
Per acabar la tarda dedicada als més petits, hi haurà l'actuació de la Xaranga Guirigalls que un anys més participen a les nostres festes.
23 h. Plantada de les bèsties. Es preparen els elements que participaran al correfoc.
24 h. Traca. Tots els veïns i amics del barri anem a córrer amb la traca de la Pirotècnia Baldayo's instal·lada al llarg de la Baixada Peixateria i el carrer Cós del Bou.
Tot seguit, correfoc amb la participació del nostre Drac de Sant Roc i l'Au Fènix de la Pobla de Mafumet.
L'Au Fènix es va presentar l'octubre de 2016, tot i que es va començar a construir l'any 2014 en fibra i malla metàl·lica per l'artista Xavier Juez. Forma part del Ball de Diables els 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet i va ser apadrinada, entre altres, pel Drac de Sant Roc de Tarragona. Patrocina: Frankfurt el Surtidor.
Aquest correfoc seguirà el següent itinerari: Cós del Bou, Baixada Peixateria, la Nau, Major, Baixada Misericòrdia i tornada als carrers del barri. Organitza: Drac de Sant Roc.
Un cop acabar el correfoc es farà un final de festes especial a càrrec de la Pirotècnia Baldayo's, grans amics i col·laboradors del barri i que ja va encarregar-se del primer piromusical fet a Tarragona en motiu dels 150 anys de les nostres festes.
24.30 h. Revetlla popular amb Cris&Petes Punxadiscos i la Xaranga Tocabemolls. Per acomiadar la festa ho volíem fer amb uns amics molt especials que han ajudat a lluir la festa aquests darrers anys. Amb ells i les seves músiques tancarem aquesta edició tant especial de les festes.

Organitzat per:
Comissió de Festes de Sant Roc
  • Cós del Bou

    Carrer Cós del Bou

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance