circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Concert Homenatge a Leo Brouwer

Orquestra de Guitarres Conservatoris de Catalunya
Director adjunt: Enrique M. Lop

Leo Brouwer

Biografia

La Habana, 01/03/1939

És membre d’Honor del CIM de la UNESCO, de l’Institut Italo-Llatinoamericà, de la Societat de Compositors i Autors de Itàlia, de l’Acadèmia de Belles Arts de Granada, Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Ciències, Belles Arts i Nobles Lletres de Còrdova, Membre numerari de l’Acadèmia Cubana de la Llengua, entre d’altres afiliacions en prestigioses institucions internacionals. Compositor, director orquestral, guitarrista, investigador, pedagog i promotor cultural, Brouwer figura entre els més reconeguts músics del moment.

Cal fer menció dels seus treballs a la direcció a Cuba dels primers departaments de música de l’ICAIC (1960) i del Teatre Musical de l’Havana (1962); en la fundació i direcció del Grup d’Experimentació Sonora de l’ICAIC (1968); com Compositor Hoste a l’Acadèmia de Ciències i Arts de Berlín (DAAD, 1970), en la conducció de més de cent vint orquestres simfòniques i agrupacions de cambra de tot el Món; en la participació com a jurat en nombrosos concursos internacionals de guitarra, de composició i de direcció orquestral; de posseir una discografia amb la seva música que supera els vuit-cents cinquanta registres i un catàleg de més de tres-centes cinquanta obres que abasta gairebé tots els gèneres i formes musicals; en la seva tasca com a director artístic del Carrefour Mondial de la Guitare (Martinique, França ultramar, 1976-2001); Director Titular de l’Orquestra de Còrdova, Espanya (1992-2001) i director general de l’Orquestra Simfònica Nacional de Cuba (1981-2003).

Posseeix més de tres-centes distincions internacionals artístiques i acadèmiques, entre elles: el Premi “Manuel de Falla” (Andalusia, Espanya, 1998); el títol Doctor Honoris Causa a la Universitat de les Arts (ISA) a l’Havana i a la Universitat de Santiago de Xile; MIDEM Classical Awards (Cannes, 2003) amb el seu Concert de Helsinki per a guitarra i orquestra; l’Orden Pablo Neruda (Santiago de Xile, 2007), el Premi Goffredo Petrassi de Composició (Zagarolo, 2008), el Premi Nacional de Música en la seva primera edició (Cuba, 1999); el Premi Nacional de Cinema (Cuba, 2009); el Premi Iberoamericà de la Música Tomás Luis de Victoria (SGAE, Espanya, 2010) i dos Grammy Latinos (el 2010, per la integral dels seus quartets de corda i el 2017 amb la seva obra Sonata del Decamerón Negro, No. 3 per a guitarra) .

Diverses agrupacions i festivals porten el seu nom com: Brouwer Guitar Quartet d’Estats Units, B3: Brouwer Trio de València, Espanya i la Jove Filarmonía Leo Brouwer formada per músics procedents de diverses regions d’Espanya amb seu a Còrdova. Ha compost i dedicat obres a reconeguts músics com Julian Bream, John Williams, Yo-Yo Ma, Carlos Prieto, Edin Karamazov, Andreas Scholl, Egberto Gismonti, Chucho Valdés, EOS Guitar Quartet, Ricardo Gallén, Pedro Chamorro, Costas Cotsiolis, Duo Bandini-Chiacchiaretta i Niurka González.

Des d’abril de 2005 presideix l’Oficina Leo Brouwer amb seu a l’Havana i la seva pròpia editorial Ediciones Espiral Eterna. Al desembre de 2008 es crea el Festival Internacional de Violão Leo Brouwer a Sao Paulo, Brasil, de freqüència biennal i a l’octubre de 2009, el Festival Leo Brouwer de Música de Cambra a l’Havana amb caràcter anual (2009-2014) del qual va ser president i productor executiu. Així mateix, s’ha produït al Festival Les Voix Humaines (setembre-octubre 2015), els Concerts Solidaris en 2016 i el Festival contratenores del Mundo (setembre-octubre 2016) a l’Havana. Entre 2015 i 2017 ha compost obres sol·licitades per institucions com Adelaide Guitar Festival, Changsha International Guitar Festival, Japan Guitar Ensemble Festival, Guitar Foundation of America, Camerata Argentina de Guitarres. El 2018 projecta obres dedicades a Quaternaglia, Tom Kerstens i G Ensemble Plus, Minneapolis Guitar Quartet, Apollo Chamber Players i Newman & Oltman Duo.
  • Teatre auditori de l'Hospitalet de l'Infant

    C/ Ramon Berenguer IV, 2

    Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance