circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Crida

www.tarragona.cat

Com mana el costum, l'alcalde convida la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat.

Toc d'obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal. Aquest toc donarà pas a l'acte protocol·lari de nomenament del Perpetuador i dels Teclers i les Tecleres d'Honor.

Homenatge al Perpetuador, Jaume Sendra i Solé, president de l'Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona des del 1992 fins al 2019. Va establir convenis amb l'Administració per a l'arranjament de les robes i el manteniment dels caps. L'any 2001 va dirigir i coordinar la creació de les rèpliques dels Nanos Vells i va coordinar el 150è aniversari amb tot un seguit d'activitats per homenatjar les peces. Tota una vida dedicada als Nanos Vells i a tot el que els envolta. Alhora també s'homenatja els Teclers i les Tecleres d'Honor:
  • Juan Antonio Miguel Salinas, Joan Miquel, 25 anys de constant dedicació als Nanos Nous.
  • Carme Tapias López, Menuda, més de 25 anys amb el Ball de Dames i Vells.
  • Albert Magarolas Aixalà, Maribel Barrio Castillo, Josep Maria Sierra Rofes i Salvador Gibert Llorenç, 25 anys o més que toquen les campanes per Santa Tecla, element imprescindible del nostre patrimoni sonor.
  • Jordi Enfedaque Novell, graller des de l'any 1988. Ha tocat la gralla amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, amb els Grallers Els Gínjols, els Grallers Els Bordons i, des de l'any 2000, amb els Grallers Els Quatre Garrofers.
  • Núria Batet Miracle. Toca la gralla des dels catorze anys. L'any 1989 es va estrenar com a música del nostre Seguici Popular acompanyant el Ball de Cercolets. Ha format part de formacions gralleres tarragonines com els Grallers Els Gínjols i les Gralleres Les Tecletes. Des de l'any 1994 i fins a l'actualitat toca la gralla amb els Grallers Els Quatre Garrofers.
  • Laia García Vallverdú, 25 anys a la nostra Festa Major iniciats als Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i des del 2004 és balladora del Ball de Cossis.
  • Eloi Elies i Boronat i Gemma Cañellas i Alberich, músics de la Banda Unió Musical de Tarragona i tots dos antics components de la banda de Músics Ciutat de Tarragona, músics d'excepció sempre al servei de la festa.
  • Ramon Serra Corsa, Sergi Feijoo Rodríguez, Alexandre Daniel Díez, Jordi Daniel Díez, Ferran Morera Jordi, Gerard Sala Giner, Joan Sala Giner, Jaume Vilanova Cabayol, Aitor Icart Calvet, Josep Sánchez Maza, 25 anys de castells amb els Xiquets de Tarragona.
  • Jordi Baldirà Martínez de Irujo, Santi Delgado Aragón, Evan Dedes Pedrola, Jordi Maixé Ceballos, Leonardo Piñana García, Àngel Altés Català, Jordi Montreal Balagué, Joan Bardina Farrés, Marc Antillach Tarafa, Carlos Morán Dalmau, Josep M. Altés Sabaté, Francesc Kiko Méndez Ribas, Agustí Guti del Diego Thomas, Joan Garriga Ródenas, Joan Marauri Dols, Albert Andreu Sabadell, Josep Maria Llort Porqueres i Fausto de la Osa Anglès, grans trajectòries castelleres a la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
  • Martín Lezcano Llambrich, un quart de segle de castells amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
  • Jordi Jové Sistachs, 25 anys entre el Ball de Turcs i Cavallets i el Retaule de Santa Tecla.
  • Yone Madrid García, 25 anys a la festa amb els balls del Patatuf, de Cercolets, de Bastons i de Diables, i també amb els Nanos Nous i amb el Retaule de Santa Tecla.
  • Meritxell Ciurana Martínez, fundadora del Ball de Pastorets l'any 1990, després va formar part del Ball de Gitanes i actualment és balladora del Ball dels Set Pecats Capitals i una de les responsables del Ball dels Set Pecats Capitals Petit.
  • Maurici Ferré Llauradó, Miquel Ferré Llauradó, Daniel Esteve Marsal, Josep Torné Albiol, Baldomero Osorio Olvera i Alejandro Saladie Dalmau, 25 anys amb la camisa blava dels Xiquets del Serrallo.
  • Jesús Martínez Bragado, 25 anys d'espurnes amb el Drac de Sant Roc.
A l'acabar, Ball d'Homenatge al Perpetuador i als Teclers i les Tecleres d'Honor. Des de l'any 2016, i de la mà de l'Esbart Santa Tecla, els homenatjats reben aquest emotiu present dansat.
S'obsequiarà els assistents amb la postal número 30, dedicada enguany al Ball de Bastons de Tarragona.
19.30 h, des del balcó de l'Ajuntament. Toc de Crida i Tronada. El Toc de Crida per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que anuncia protocol·làriament l'inici de Santa Tecla.
Tot seguit, l'alcalde crida el Visca Santa Tecla! a tota la ciutat.
Finalment, l'alcalde i el Perpetuador calen foc a la metxa que des del balcó encendrà els Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotecnia del Mediterráneo de Vilamarxant, Camp de Túria (País Valencià), amb els Visca Santa Tecla! que inunden la plaça.
  • Ajuntament de Tarragona

    Plaça de la font, 1

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance