circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El señor Ruiseñor, de Ramon Fontserè Sidera

www.tarragona.cat

Direcció: Ramon Fontserè Sidera
Dramatúrgia: Ramon Fontserè, amb la col·laboració de Dolors Tuneu i Alberto Castrillo-Ferrer
Amb: Ramon Fontserè, Pilar Sáenz, Dolors Tuneu, Xevi Vilà, Juan Pablo Mazorra i Rubén Romero
90 minuts
Espectacle en castellà

Santiago Rusiñol (1861-1931), nascut en el si de la burgesia catalana, simbolitza una personalitat intensa i complexa, amb una visió melancòlica, amarga i desencantada de la vida. Un home dotat d'un gran talent personal amb diverses pintures que figuren en les més prestigioses col·leccions. També aconsegueix gran notorietat com a dramaturg, escriptor i poeta. El seu caràcter enginyós i cosmopolita fa d'ell un referent de la Renaixença literària i cultural de Catalunya, i del món intel·lectual i bohemi de la Barcelona del seu temps, culta, cívica i sempre oberta al món.

El Señor Ruiseñor pretén reflexionar sobre la destrucció d'uns conceptes de vida lliure que no sempre es respecten en tots els àmbits de la societat actual. A partir de la idea que la història moltes vegades ajuda les societats a falsejar el seu passat per afavorir el sorgiment d'interessos creats, que sovint generen relats esbiaixats d'identitat, els Joglars ?sempre crítics amb la societat, el poder i les normes establertes? utilitzen  la figura de Santiago Rusiñol per contraposar aquesta perspectiva amb el seu caràcter enginyós i cosmopolita que representa la inducció a la vida alegre i sensual, el gust per la bellesa, la subtilesa, l'amor per les arts, el coneixement i el lliure pensament.

El protagonista de l'espectacle és un jardiner de parcs i jardins que per culpa del reuma envien al Museu Rusiñol, on representarà l'artista durant les visites teatralitzades. Però al cap d'un temps, quan ell s'ha enamorat del pintor a través de la seva obra i pensament, la direcció decideix transformar el Museu Rusiñol en el Museu de la Identitat. A partir d'aquí es crea un conflicte entre els dos mons: el de Rusiñol i el dels que defensen la identitat. L'obra és una reivindicació de l'art com a pàtria universal, a partir de Rusiñol, contra les pàtries populistes.

Venda d'entrades:
A partir del 3 d'octubre a les taquilles del teatre Tarragona o en línia a tarracoticket.cat

Organitzat per:
Ajuntament de Tarragona

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance