circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Cambrils, entrada al País del Vi

La Mostra del Vi i Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” arriba a la seva desena edició amb més cellers, més oferta lúdica i showcookings. De l’11 al 13 d’octubre, l’esdeveniment omplirà el Parc del Pescador de Cambrils de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats,  tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres activitats. La mostra, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca. L’horari de la fira, que enguany s’ha ampliat, serà d’11 a 15 i de 18 a les 23 hores. 
 
En aquesta mostra es podrà degustar una gran varietat d’excel·lents vins que aportaran 25 cellers (6 més que l’any passat) de les diferents D.O de la demarcació. Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec dels restaurants Can Bosch, Taller 9, Petit Vegan, Plan B, El Tamboret, Factory Burguers, M’Art, La Stiva i Daniel Salinas, juntament amb l’associació gastronòmica Societas Coqvinària de Cambrils, que s’encarregarà dels showcookings de diumenge. A més, per primera vegada la mostra inclourà la final del Vermuting, que comptarà amb la participació de Miramar, Rincón de Diego, l’Original Experiències Gastronòmiques, Mar del Priorat, Ches Burger i Estival Eldorado Resort. 
 
Els cellers
 
Els cellers participants de la desena edició són Molí de Rué (D.O Tarragona), Alimara (D.O Terra Alta i D.O Cava, Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins (D.O Terra Alta), Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Sant Josep Vins (D.O Terra Alta i DO Catalunya); Bernaví (D.O Terra Alta), Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Vilarnau (DO Cava); Anguera Domènech  (DO Montsant); Bodegues Visendra (DO Catalunya); Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà); Torelló Viticultors (Corpinnat); Suñer  (DO Tarragona); Bielsa Ruano (DO Terra Alta), Prior-Pons (DOQ Priorat) Mas Bella (DO Tarragona), La Farinera Vins (DO Tarragona); Maset (DO Catalunya, DO Cava) Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà, D.O Cava); Celler Aixalà (DOQ Priorat) Merum Priorati (DOQ Priorat), Cellers Cesca Vicent (DOQ Priorat i Cellers Blanch (D.O Tarragona i DOQ Priorat)
 
Com cada any, les persones visitants podran gaudir també dels tastos guiats de vi programats per les dues primeres tardes i que enguany estaran maridats amb la gastronomia que s’ofereix al recinte de la fira. 

Activitats gratuïtes
 
Com a destinació familiar, a la mostra no hi faltaran les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament uns tallers infantils de cuina saludable en horari de 11 a 13 hores i de 18  a 20 hores, on els infants aprendran a fer: Amanides, vermut i tapes amb raïm i, el darrer dia, un berenar tradicional com el pa amb vi i sucre. 
 
A més, la mostra comptarà amb la tradicional actuació castellera dels Xiquets de Cambrils i els Castellers d’Altafulla el diumenge 13 a les 12.30 hores, i l’actuació del grup de timbalers “Cop de Cap” el dissabte 12 a les 13.30 hores.
 
Pel que fa a l’oferta musical, enguany s’han ampliat a la fira les actuacions en directe i cada vespre hi haurà dues actuacions (excepte diumenge). El divendres a les 19:30 hores actuaran els alumnes de l’Escola de Música de Cambrils amb la Big Band i a les 30:30 hores la Stromboli Jazz Band. El dissabte pujarà a l’escenari el grup de música cubana “Son la Exclusiva” a les 19.30h i el duet musical de versions “Angel Dust” a les 21 hores. Diumenge la fira acabarà amb una sessió de música 80’s & 90’s amb DJ Va de So.
 
D’altra banda, continua la col·laboració del cinema “La Rambla de l’Art”, amb el 2on Cicle de Cinema Enogastronòmic de Cambrils. El divendres 11 a les 20.30h es projectarà el film “Una receta familiar” i seguidament hi haurà un tast de vins. El dissabte 12 a les 20h  es podrà veure la famosa producció “El Festín de Babette”, guanyadora d’un Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa al 1987. El preu d’aquestes sessions és de 7 euros i inclourà la pel·lícula més una degustació de vi o cava de diferents cellers de la mostra que col·laboren amb la iniciativa.
 
NOVETATS.
 
Una de les novetats més destacades són les dues xerrades culinàries a càrrec de l’associació Socitas Coqvinària Cambrils titulades “La Ciència a la Cuina” i “De Gvstibvs, Què menjaven els Romans” a la zona de la pèrgola el dissabte i diumenge al migdia. Les presentacions aniran acompanyades dels showcookings de diverses receptes que després el públic podrà degustar a la seva carpa per 1 nyam. 
 
A més, en aquesta desena edició se celebrarà la final del Vermuting, on els 6 finalistes dels millors plats i tapes amb vermut es disputaran el premi de mil euros atorgat per vermuts Miró. Aquesta final es durà a terme el diumenge 13 d’octubre a les 18.30 hores a l’escenari nord del parc.
 
També com a novetat, amb la col·laboració de l’Estació Nàutica Costa Daurada, es farà una sortida en catamarà amb degustacions de vi i cava. Es tracta d’un trajecte de navegació d’una hora amb l’embarcació Ocean Fly amb sortida el diumenge 13 a les 12 hores des del Port de Cambrils (al costat de les Escales Reials).
 
L’organització preveu una afluència d’unes 10.000 persones a la mostra durant el cap de setmana Aquesta fira és un esdeveniment ja consolidat a Cambrils  que ja esperen cada any els turistes i visitants dels voltants. L’entorn del Parc del Pescador i el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan que la mostra de Cambrils sigui un esdeveniment únic i diferent.
 
  • Parc del Pescador

    Carrer del Robert Gerhart

    Cambrils

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance