circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Inauguració exposició "Les dones motor de les lluites socials a Tarragona"

www.tarragona.cat

L'exposició romandrà oberta fins el 15 de febrer.
Horari: de 9 a 21 hores.
A través de testimonis, textos i dades històriques, recorrerem la història recent de Tarragona des d'una perspectiva desconeguda per a la majoria dels tarragonins, la de la meitat de la societat que normalment no surt a la primera plana, la de les nostres mares i àvies, veïnes, amigues i companyes de feina.
L'historiador Jordi Piqué assenyala que l'antifranquisme, l'activisme cultural  van ser forçosament minoritaris, clandestins i testimonials. L'exposició es proposa mostrar aquest camí llarg i costerut, marcat també per una la lluita per aconseguir els drets de les dones on hi destaquen noms com Pilar Pradells, mare de set fills, que l'any 1956 va crear la cèl·lula del PSUC a Torreforta i que l'any 1975, junt amb altres dones, va fundar l'Associació de Veïns de Torreforta. O bé Carme Casas, mare de dos fills, també activista política i sindical de la clandestinitat. I altres com Teresa Fortuny, que com a sindicalista i activista política va seguir ben de prop -i va participar-hi-, molts dels conflictes laborals registrats a Tarragona des de finals dels 60, com els de Tabacalera, Valmeline, Sol Galena o Loste.
Més endavant la fi del franquisme tampoc va significar la fi de les lluites socials: a Tarragona, per exemple, Lourdes Latorre, que l'any 1976 va ser sòcia fundadora del Bloc Feminista de Tarragona i que exercia de sexòloga al Centre de Planificació Familiar creat l'any 1981, Lola Paniagua, activista ecologista, i Carme Lleyda, membre de l'equip de coordinació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

Organitzat per:
Ómnium Cultural del Tarragonés
  • Pati Jaume I

    Plaça de la Font

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance