circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Els Orígens De La Civilització Faraònica

www.tarragona.cat

Molt abans que Egipte es convertís en el país dels faraons, al final del IV mil·lenni, al cementiri arcaic d'Umm al-Qa'ab es va enterrar un governant local, anomenat Escorpió. Al seu aixovar s'han trobat inscripcions fetes en petites tauletes de marfil i vasos de ceràmica que podrien ser les mostres d'escriptura més antigues de la humanitat. Qui va ser aquest "rei" anterior als faraons? Qui i per què va inventar els jeroglífics en aquell moment?

Segles més tard, a mitjan III mil·lenni, i ja durant la tercera dinastia, el gran sacerdot d'Heliòpolis Imhotep va erigir la primera piràmide de pedra d'Egipte per al rei Djoser. A la necròpoli de Saqqara, s'hi va inaugurar així una tradició que va perdurar durant segles i que, anys més tard, va donar lloc a una de les icones de la civilització faraònica i una de les set meravelles del món antic: la gran piràmide del rei Kheops a Gizeh.

A càrrec del doctor en Egiptologia David Rull, també professor de la UAB i la UOC, divulgador científic i guia d'expedicions. Ha col·laborat en projectes d'investigació amb l'Institut Francès d'Arqueologia Oriental (IFAO) i la Universitat Americana del Caire (AUC), a més de publicar nombrosos articles en premsa especialitzada.

Venda d'entrades:
En linía proticketing.com

Organitzat per:
CaixaForum

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance