circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Crida

www.tarragona.cat

Com mana el costum, l'alcalde, Pau Ricomà Vallhonrat, convida simbòlicament la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat. Enguany aquest acte tan emblemàtic i ritual canvia excepcionalment d'ubicació. Les muralles de la ciutat i el seu Passeig Arqueològic seran testimoni, forçosament restringit, d'aquest moment tan especial. Només assistiran a l'acte els homenatjats, els músics, els balladors, la Perpetuadora, les Tecleres i els Teclers d'Honor i els membres del Consell Municipal.
Toc d'obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal. Aquest toc donarà pas a l'acte protocol·lari de nomenament de la Perpetuadora i dels Teclers d'Honor.
Homenatge a la Perpetuadora Àngels Cantos Franqueza. Cantos és una escultora tarragonina amb una dilatada trajectòria professional, en el camp artístic i el de la restauració, que inclou la intervenció global dels Gegants Moros que es va presentar l'any passat. La carrera d'Àngels Cantos està lligada des dels inicis amb el Seguici Popular i amb el món geganter, tant de Tarragona com de nombroses poblacions del territori. Per les seves mans hi han passat des del Drac de Sant Roc fins a les màscares del Ball dels Set Pecats Capitals, i molts dels elements del Seguici Petit són creacions seves. Enguany li devem un agraïment per la seva tasca, un ofici molt bonic i alhora delicat que ella sap fer tan i tan bé.
Josep Oriol Nicolau Tell, que va sortir amb el Ball de Pastorets des del 1996. També ha participat en les festes amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Grallers de l'Alfàbrega i actualment amb els Grallers de l'Esperidió.

Òscar Atance Rovira, a títol pòstum, ballador del Ball de Valencians.
Miquel Estellé Calixtro, a títol pòstum, membre del Ball de Turcs i Cavallets.
Roger Maset Gaya, membre del Cos de Bastoners de l'Esbart Santa Tecla.
Ivan Oliver Herrero i Javier Ferré Flores, membres del Cos de Bastoners de l'Esbart Santa Tecla i balladors del Retaule.
Sergi Gonzàlez Gonzàlez, més de 25 anys posant música a les nostres festes.
Josep Molera Teruel, David Ibañez Morales, Jordi Soberà Fernández, Marina Budesca Muñoz i Leopoldo Foix Merino, castellers i castelleres dels Xiquets de Tarragona amb 25 anys de trajectòria.
Jordi Grau Cerdà, Josep Caparrós Ventura, Christian Borràs Bové i Víctor Pomerol Español, 25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo.
A l'acabar, Ball d'Homenatge al Perpetuador i als Teclers i les Tecleres d'Honor. Des de l'any 2016, i de la mà de l'Esbart Santa Tecla, els homenatjats reben aquest emotiu present dansat.
Enguany la postal està dedicada a la Banda Unió Musical de Tarragona. Per tal de mantenir les exigències sanitàries del moment, ara la tindrem en versió digital i l'any que ve en la versió definitiva en paper.
Tot seguit, Toc de Crida i Tronada. El Toc de Crida per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que anuncia protocol·làriament l'inici de Santa Tecla. Tot seguit, l'alcalde, com mana el costum, crida el Visca Santa Tecla! Finalment, l'alcalde i la Perpetuadora donaran pas als simbòlics Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Gironina.
Foto: Laia Díaz

Venda d'entrades:
Les muralles de la ciutat i el seu Passeig Arqueològic seran testimoni, forçosament restringit, d'aquest moment tan especial. Només hi assistiran a l'acte els homenatjats, els músics, els balladors, la Perpetuadora, les Tecleres i els Teclers d'Honor i els membres del Consell Municipal.

Organitzat per:
Ajuntament de Tarragona

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance