circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

'La plaça dels Carros', xerrada a càrrec de Ramon Aloguín

L’Arxiu del Port de Tarragona organitza una xerrada online sobre la Plaça dels Carros

La xerrada serà en format virtual i en streaming avui 7 de gener a les 19:30 h

L’Arxiu del Port de Tarragona organitza una xerrada sobre la Plaça dels Carros en format virtual (streaming pel canal de Youtube del Port de Tarragona) avui 7 de gener de 2021 a les 19,30 h de la tarda. Organitzada per l’Arxiu del Port de Tarragona, la xerrada serà a càrrec de l'arquitecte Ramon Aloguín.

La idea inicial d’aquesta xerrada consistia en fer un recorregut presencial amb un petit grup de persones per visitar els diferents indrets de la plaça dels Carros, però a causa de les circumstàncies pandèmiques actuals es va decidir canviar el format i apostar novament per una opció no presencial.

Així doncs, tot i que de manera estàtica i virtual Aloguín farà un recorregut per la història d'aquesta plaça tan portuària de la ciutat, la plaça dels Carros. Des del monument a Mercuri, passant pels edificis més emblemàtics com el de l’Arxiu o el del Servei de Carreteres, els diferents noms que ha tingut, les reformes que s’hi han dut a terme al llarg dels anys, així com algunes anècdotes i detalls que potser han passat desapercebuts.

Aquesta activitat s’emmarca dins els actes de celebració dels 30 anys de l’obertura al públic de l’Arxiu del Port de Tarragona i es podrà participar en directe seguint el següent enllaç: https://youtu.be/f-5KXnfJLp8

L’endemà de l’acte estarà disponible, per a la seva descàrrega, a la pàgina web del Port de Tarragona, el número 3 de la col·lecció “Petit Format” del Servei de Publicacions del Port de Tarragona, titulat: La plaça dels Carros de Ramon Aloguin; una publicació que recull la història d’aquesta plaça que s’originà a partir de la creació del Barri de la Marina a començaments del segle XIX.

L’Arxiu del Port de Tarragona ‘30 anys al teu costat!’

Sota el títol ’30 anys al teu costat!’ l’emblemàtic arxiu convida a grans i petits a celebrar el seu recorregut amb una variada oferta d’activitats. Emplaçat a l’antic edifici d’oficines de la Junta d’Obres del Port, al carrer d’Anselm Clavé, cantonada plaça dels Carros, l’Arxiu Històric del Port de Tarragona, s’obrí al públic el 4 de juliol de 1990, aprofitant els actes de celebració del Bicentenari del port modern.

Els actes de commemoració del 30è aniversari es preveu que s’allarguin durant tot l’any fins al juliol de 2021; així i tot, a causa de les circumstàncies actuals no es preveu fer cap activitat presencial fins al mes d’octubre.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance