circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Requiem de Mozart

www.tarragona.cat

EL REQUIEM DE MOZART: COR FRANCESC VALLS & SALVADOR MAS & OCM
Repertori: W. A. Mozart: Requiem, KV 626
Intèrprets
  • Cor Francesc Valls
  • Irene Mas, soprano
  • Tànit Bono, mezzosoprano
  • Marc Sala, tenor
  • Elías Arranz, baríton
  • Orquestra Simfo?nica Camera Musicae
  • Salvador Mas, director
Un final inacabat
Acomiadem aquesta temporada amb una de les obres més interpretades de Wolfgang Amadeus Mozart, en la compleció que ens ofereix el mestre Salvador Mas. Resulta curiós, si més no, que aquesta peça hagi arribat a ser tan coneguda sense ser una creació acabada del compositor austríac.
Hi ha molts mites al voltant d'aquesta obra: un estrany missatger que en va fer l'encàrrec, un moribund Mozart treballant sense descans en la composició fins al darrer moment, o un Salieri a peu del llit traslladant les idees de Wolfgang a la partitura. La imatge que ens n'ha deixat la pel·lícula Amadeus, de Milo? Forman, dista molt de la realitat.
L'any 1791, a banda de ser el darrer de la vida de Mozart, va ser un any molt productiu, i el Requiem no va ser la seva única obsessió. Altres obres molt conegudes de l'autor van veure la llum aquell mateix any: el Concert per a clarinet i orquestra o l'òpera La flauta màgica són alguns dels projectes que el van tenir ocupat mesos abans del fatídic desenllaç i que sí que va tenir temps d'enllestir.
Si bé és cert que Mozart va deixar moltes parts sense escriure, l'encarregat de completar el Requiem va ser el seu deixeble Franz Xaver Süssmayr. Ara bé, aquest gran èxit no hauria estat possible sense els inspiradors esborranys del gran mestre.
Història Cor Francesc Valls
Va ser fundat el novembre de 2003 per tal de participar de manera regular en les misses conventuals a la catedral de Barcelona, oferint-hi setmanalment un extens repertori de motets i cants polifònics en funció dels textos propis de cada dia litúrgic. Des del gener de 2015, Pere Lluís Biosca n'és el director titular.
El treball del Cor de Cambra Francesc Valls combina la interpretació tant de la polifonia religiosa de tots els temps com de les obres inèdites dels antics mestres de capella de la catedral de Barcelona. L'exemple més rellevant d'aquest procés de recuperació el trobem en El cant de la sibil·la, on s'han reconstituït el vestuari i la litúrgia del segle XVI, conservada als arxius capitulars. Anualment s'encarrega un cant final a un compositor de prestigi.

Organitzat per:
Joventuts Musicals

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance