circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Tràgica de Schubert. El Concert per a Violí de Beethoven

www.tarragona.cat

LA TRÀGICA DE SCHUBERT. EL CONCERT PER A VIOLÍ DE BEETHOVEN
Repertori
  • L. van Beethoven: Concert per a violí i orquestra op. 61
  • F. Schubert: Simfonia núm. 4, D. 417, "Tràgica"
Intèrprets
Alexandra Soumm, violí
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Andrea Marcon, director
Continuant amb les celebracions de l'Any Beethoven, en aquesta ocasió interpretarem el Concert per a violí i orquestra op. 61. Dos anys després de l'estrena de l'Heroica, el 1806, el llavors concertino i director de l'Òpera de Viena, Franz Clement, va encarregar al seu amic Beethoven un concert per a violí. Gràcies a aquesta proposta, estem al davant del seu únic concert per a aquest instrument solista. Les notícies que ens van arribar de l'estrena no van ser molt favorables, ja que el concert era d'una gran dificultat tècnica; a més, la pràctica d'incloure fragments virtuosos enmig del concert no va ajudar a la recepció de la peça. L'obra va caure en l'oblit fins que Joseph Joachim i Felix Mendelssohn la van recuperar el 1844.
El programa de concert es completa amb la Simfonia núm. 4 de Franz Schubert, escrita el 1816, quan el músic tenia dinou anys. El sobrenom de Tràgica, posat pel mateix autor, genera falses expectatives sobre el caràcter de l'obra. La Tràgica, que va ser la primera simfonia de Schubert escrita en tonalitat menor, no va ser estrenada fins vint anys després de la seva mort. Musicalment, hi trobem referències a obres de músics anteriors: l'acord inicial ens recorda l'obertura Coriolà, del mateix Beethoven, i més endavant hi sentim moments semblants al caos de La creació de Joseph Haydn.
Nascut a Treviso (Itàlia) l'any 1963, Andrea Marcon va iniciar els seus estudis musicals amb Vanni Ussardi i va diplomar-se en orgue i clavicèmbal. El 1983 es ??trasllada a Basilea, on obté el diploma en Música Antiga. El 1985 guanya el Concurs Internacional de Bruges; l'any següent, el Concurs d'Orgue Paul Hofhaimer, a Innsbruck, i el 1991, el Concurs de Clavicèmbal de Bolonya. Des de llavors, desenvolupa una intensa activitat concertística en els més prestigiosos auditoris i festivals europeus com a director i com a solista d'orgue i clave.

Organitzat per:
Joventuts Musicals

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance