circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Patricia García Gil, fortepiano

www.tarragona.cat

Patricia García Gil, fortepiano
Les relacions personals entre mestres i alumnes, són un aspecte fonamental en el desenvolupament musical i personal. Franz Joseph Haydn, conegut com "el pare de la simfonia" i un dels representants del Classicisme, va ser un gran mestre. La seva carrera, a cavall entre l'Antic i el Nou Règim, el converteix en el primer músic que va conseguir renom internacional en un moment en què es començava a articular el mercat musical. Una de les seves alumnes predilectes va ser Marianne Von Martínez, d'origen alemany i espanyol. D'entre els seus mestres, Metastasio, Nicola Porpora i un jove Joseph Haydn, que li van ensenyar a tocar i compondre. Quan l'any 1782 va morir Metastasio, el poeta li va deixar a ella i la seva germana una àmplia herència que els va permetre viure folgadament la resta dels seus dies. La seva llar es va convertir en centre de reunió d'artistes en el qual es van donar cita compositors de la talla de Mozart i Beethoven. I per descomptat Haydn, el seu mestre i admirador que la va anomenar com la "petita espanyola".
Patricia és una de les fortepianistes amb més projecció internacional de la seva generació. Ha realitzat nombroses gires com a solista i amb orquestra a Europa, Àsia i Amèrica. Des d'una primerenca edat ha obtingut nombrosos premis en Concursos Nacionals i Internacionals com a pianista. Com fortepianista destaquen els seus últims èxits en l'últim Concurs de Joventuts Musicals d'Espanya en la modalitat de Música Antiga, el "Concurs Mario Calat de Pianoforte Romàntic", el "Concorso Internazionale Muzio Clementi" i el "Premi Ferrari vaig donar Fortepiano", "Paris Music Competition ". El seu interès per l'estudi de la interpretació històrica l'ha dut a intervenir regularment en les iniciatives de les fundacions Bartolomeo Cristofori, Saluzzo i Villa Bossi a Itàlia, Royaumont i Abbaye aux Dames a França, Geelvink Music Museum a Holanda, Hong Kong Baptist University a la Xina , Historical Keyboard Society of North America, American Musical Instruments Society i Carolina Music Museum a Estats Units. Diplomada en arts dramàtiques, demostra una ment oberta i creativa experimentant constantment amb innovadores col·laboracions entre les arts visuals, escèniques i la música.
Programa
Marianne von Martines: Sonata en Mi major
Ludwig van Beethoven: Sonata núm. 8 en Do menor, Op. 13 "Patètica"
Joseph Haydn: Sonata Hob. XVI: 49 en Mi bemoll Mayor
Ludwig van Beethoven: Sonata núm. 14 en Do sostingut, Op. 27 "Clar de lluna"

Organitzat per:
Joventuts Musicals

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance