circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Ciència i fe: què ens diuen les estrelles?

www.tarragona.cat

Dos físics, Javier Tejada i Emili Marlé, de procedències intel·lectuals i formatives diferents, busquen al cel, a les estrelles, la resposta o la metàfora sobre la condició humana al segle XXI. Un religiós i un físic ens endinsaran en la comprensió del món ara que un seguit de científics han explicat que hi ha vida intel·ligent a les estrelles. 
Com explica Javier Tejada: "Què vol dir que hi pot haver vida nuclear? En el treball al qual em refereixo, publicat a la revista Letters in High Energy Physics, els autors teoritzen i expliquen que hi pot haver una forma de vida 'basada' en espècies que no tenen res a veure amb la nostra i amb un temps d'existència molt curt però capaç de replicar-se a l'interior de les estrelles.
Per analitzar de manera més concreta el que se suggereix a l'article científic esmentat, ens hem de centrar en les tres condicions ?molt ben descrites a tall d'hipòtesi pels autors? que s'han de donar perquè hi hagi vida: 1) l'habilitat per codificar informació, 2) que la transmissió d'informació es produeixi de manera més ràpida que la desintegració de l'espècie i 3) la imperiosa necessitat de tenir energia lliure per poder crear ordre. De fet, això és el que fem els éssers vius a la Terra i és per això que estem, avui i aquí, impressionants per la immensa quantitat d'informació que codifiquem i transmetem a còpia de gastar immenses quantitats d'energia."

Organitzat per:
CaixaForum de Tarragona

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance