circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Crida

www.tarragona.cat

Com mana el costum, l'alcalde, Pau Ricomà Vallhonrat, convida la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat. Enguany la Crida s'acosta encara més a la ciutat en un nou format. La plaça de la Font serà l'escenari principal dels homenatges festius a la Perpetuadora i les Tecleres i els Teclers d'Honor, mantenint el ritual del balcó del Palau Municipal pel que fa al toc d'obertura i la Crida i a l'encesa de la primera tronada de la Festa Major.

S'enceta l'acte amb el toc d'obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal. Aquest toc donarà pas a l'acte protocol·lari de nomenament de la Perpetuadora i de les Tecleres i els Teclers d'Honor.
Homenatge a la Perpetuadora, la Banda Unió Musical de Tarragona. Parlar de Santa Tecla i de música sovint és parlar de la mateixa cosa. La música de banda és present als principals moments socials, cívics i festius tarragonins des del segle XVIII. En els moments més difícils de la nostra festa, la música de banda va mantenir i va donar continuïtat a sons i músiques que amb el temps esdevindrien himnes que ens donen personalitat més enllà de la nostra ciutat.

Des de l'any 1993, la Banda Unió Musical de Tarragona ha contribuït decididament a consolidar el paper de la música de banda al corpus festiu, un fet del qual ens sentim especialment orgullosos. Amb el temps i el seu treball ingent, el seu paper a la festa abasta l'acompanyament musical dels principals moments rituals de Santa Tecla, així com la capacitat d'omplir escenaris com el Teatre Auditori del Camp de Mart amb propostes que atreuen milers d'espectadors. Gràcies per tant, Unió Musical de Tarragona!

Alhora, també homenatja les Tecleres i els Teclers d'Honor:
Albert Daniel Díez, Jordi March Sarobé i Mònica Giner Diñeiro, 25 anys vestint la camisa ratllada. Albert Blanch Lozano, ballador del Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets i el Ball de Bastons Petit, i actualment banderí del Cos de Bastoners de l'Esbart Santa Tecla.
Núria Martí Coll, coordinadora del Ball del Patatuf, la resta de balls de l'Esbart Santa Tecla i el Retaule.
Montse Murtró Sogas i Raquel Maset Gaya, coordinadores del Ball del Patatuf des de l'any 1997.
Francesc Xavier del Amo Duch 'Pska', María Asunción Martínez Lorenzo i José Bravo Rísquez, 25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo.
Francisco Javier Herrero Gómez, Eloy Tenor Alomà, Fabrizio Boni i Laia Arroyo Bel, 25 anys lluint la camisa verda.
Jordi Grau Alasà, Mònica Miquel Tomé, Òscar Mataix Luz i Ambròs Porta Òdena, 25 Tecles amb la Víbria. Arcadi Cornadó Royo, amb el Drac de Sant Roc des del 1998.
Montserrat Rodríguez i José Navarro Rodríguez, més de dues dècades amb els Nanos Nous de Tarragona. Fèlix Adseries Pascual, 25 anys portant els Nanos Vells.
Jordi Nicolau Tell, des del 1997 dansant amb el Ball de Pastorets.
Genoveva Zaragoza Gras, Josep Maria Borrut Margalef, Joan Martín Gual, Alfred Icaran Lope, Paco Gil Díaz, Elisabet Cirera Cifuentes, Sergi de los Rios Martínez, Greg Schillaci, Rafael Piñol Tomàs, Òscar de los Rios Martínez i Jordi Estopà Navalon, 25 anys fent castells amb la Jove de Tarragona. Fina Tomàs i Pere Martínez 'Peter', tota una vida acompanyant els Gegants Vells.
A l'acabar, Ball d'Homenatge a la Perpetuadora i a les Tecleres i els Teclers d'Honor. Des de l'any 2016, i de la mà de l'Esbart Santa Tecla, els homenatjats reben aquest emotiu present dansat.
S'obsequiarà els assistents amb la postal número 33, dedicada enguany al Braç de Santa Tecla.

Organitzat per:
Ajuntament de Tarragona

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance