circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Exposició: 'Aquells bojos al volant'

La sala d’exposicions del Castell de Masricart acull l’exposició itinerant “Aquells bojos al volant”, produïda pel Centre de la Imatge Mas Iglesias, de Reus (CIMIR). La mostra, que es podrà veure des del dia 2 fins al dia 16 de setembre, és una crònica de la III Volta a Catalunya que durant 3 dies del mes de juny de 1919 que va recórrer vora 600 quilòmetres amb sortida i arribada a Barcelona. Les fotografies sobre les que s’estructura són obra d’Anton Pellicer i formen part dels fons del CIMIR des de l’any 2017.

Les originals es van realitzar amb una càmera estereoscòpica amb objectiu fix que permetia captar dues imatges separades per pocs centímetres; després, observant-les amb el visor adient, creaven un efecte òptic de tres dimensions. Avui, aquestes imatges ens permeten -entre altres coses- observar com eren les infraestructures viàries de fa 100 anys, encara molt deficients malgrat els esforços de la Mancomunitat de Catalunya.

En la majoria dels trams per on havien de passar els vehicles van ser necessàries obres de millora, ja fos a les pistes –de terra i pedres– o als ponts. Precisament en la primera etapa, amb inici a Pedralbes i final al monestir de Poblet, s’hagué de construir a corre-cuita un pont provisional sobre el riu Francolí per substituir el que s’havia endut una riuada.
La lectura de la crònica coetània de la cursa, publicada a la revista Auto–Moto, que s’ha reproduït a l’exposició, també fa evident que en realitat era un esdeveniment social més, on es jutjava l’atenció rebuda als restaurants o als hotels de l’itinerari.

L’objectiu dels participants era guanyar la cursa, però no es tractava únicament de saber qui era el més ràpid. Els punts es repartien seguint diversos criteris: la regularitat, si conduïa el propietari, si hi anaven senyores, si els acompanyaven passatgers, etc.

En el públic del moment, en uns temps on els cotxes eren una raresa a l’abast dels més adinerats, va despertar un gran interès, com esperem que també passi avui. El món del motor sempre ha tingut molt de ressò a Catalunya.
  • Castell de Masricart

    La Canonja

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa
  • Horari

    Els matins de dilluns, dimecres i divendres de 9 a 13h. Totes les tardes de dilluns a divendres de 16 a 20h.

    Festius tancats

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance