circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Exposició: 'Fornells Pla. El color de la llum'

Francesc Fornells Pla és l’autor dels vitralls de l’església de la Canonja, durant el mes d’octubre s’exposarà a la sala d’exposicions del Castell de Masricart una selecció de la seva obra. El comissariat de l’exposició ha anat a càrrec de Jaume Guardis de Buen i Fina Bernad Vidal membres de la fundació Fornells Pla i Conxa Sisquella.

Francesc Fornells-Pla, Barcelona, 1921 – 30 de març de 1999

Marit de la també pintora Conxa Sisquella, Fornells es va formar a París i Florència durant els anys 40. A París va viatjar-hi el 1945 a través d’una beca de l’Institut Francès de Barcelona i allà va tenir contacte amb Georges Braque. Residí al Pavelló d’Espanya, juntament amb altres catalans becats com Ignasi Mundó, Carles Nadal i Josep Palau i Fabre. A París també hi conegué l’escultor Joan Rebull amb qui hi féu amistat. El 1947 viatjà a Florència també amb una beca, i hi estudià els conceptes de pintura mural i aprofundí en la tècnica del fresc a la Scuola Romana de Florència. L’any 1948, va fundar els Salons d’Octubre de Barcelona, juntament amb Ángel López-Obrero, Jordi Mercadé, Francesc Boadella, amb el suport del veterà Josep Maria de Sucre, entre d’altres. Més tard, també s’hi afegiria la figura de Josep Maria d’Imbert. El I Saló d’Octubre es féu a les Galeries Laietanes.

La seva primera exposició individual fou el 1949 a la Galeria El Jardín de Barcelona, d’art experimental, organitzada pel crític d’art Àngel Marsà. La segona exposició fou el 1954 a la Sala Vayreda. Des de llavors, celebrà diverses exposicions individuals i col·lectives que culminaren l’any 1967 en una exposició individual al Saló del Tinell, a Barcelona. El 1969, va rebre una beca per completar els seus estudis als Estats Units. Aquest viatge als Estats Units, conjuntament amb la seva dona, li va permetre posar-se en contacte amb l’expressionisme abstracte nord-americà, desencadenant un especial interès per la figura i l’obra de Mark Rothko. I és durant la seva estada a Boston que conegué i establí amistat amb Josep Lluís Sert.

Com a muralista va realitzar obres per al monestir de Montserrat, però fou com a vitraller que va ser reconegut internacionalment, realitzant treballs pels dominics de Nova York, el Col·legi de Metges, el pavelló de gel del F.C. Barcelona, les piscines Picornell de Barcelona i per l’abadia de Montserrat, entre d’altres.
  • Castell de Masricart

    La Canonja

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa
  • Horari

    Dilluns, dimecres i divendres de 9 a 13h. Totes les tardes de dilluns a divendres de 16 a 20h.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance