circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Evolució imperfecta: Claus del passat per entendre l'Homo Sapiens?

www.tarragona.cat

L'estudi del passat revela claus fonamentals per explicar les llums i les ombres de l'Homo sapiens del segle XXI. En la nostra pròpia història evolutiva està escrita la crònica de la supervivència d'una espècie, fràgil i resilient, que lluita per adaptar-se a un món que ella mateixa ha creat. Com s'explica, en el context d'una espècie que se suposa ben adaptada, que encara existeixin la malaltia, l'ansietat o la violència?
Potser és la nostra evolució imperfecta i l'Homo sapiens un nyap? Quant del que som ara ja estava escrit fa centenars de milers d'anys? Quant és nou? A través de la biologia evolutiva, la ciència ens ofereix una perspectiva panoràmica de l'ésser humà en la qual el passat i el present s'abracen. L'èxit de l'Homo sapiens és una història que s'escriu en ratlles biològicament tortes.
A càrrec de:
María Martinón-Torres, doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Santiago de Compostel·la, especialitzada en Evolució Humana per la Universitat de Bristol i en Antropologia Forense per la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és la directora del Centre Nacional d'Investigació sobre l'Evolució Humana (CENIEH) i catedràtica honorària del Departament d'Antropologia de la University College London.
Moderador:
Francesc Gascón, doctor en Paleontologia i professor a la Universitat Isabel I. Investigador col·laborador del Grup de Biologia Evolutiva de la UNED. És escriptor i fa més de deu anys que divulga ciència a través del blog i canal de YouTube "Pakozoico" i del podcast "DinoBusters".

Organitzat per:
CaixaForum

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance