circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La solució és la biotecnologia

La biotecnologia és la branca de la ciència que utilitza sistemes biològics, organismes o parts vives per obtenir determinats productes de consum, o bé trobar solucions que permeten millorar o desenvolupar la nostra societat. La biotecnologia s'ha aplicat des del començament de la humanitat i, gràcies a ella, tenim, per exemple, blat o blat de moro a partir d'herbes silvestres. Aquesta ciència s'aplica a la nostra vida quotidiana no tan sols per proporcionar-nos aliments, sinó també per a moltes altres finalitats.
Per exemple, per a l'obtenció de vacunes (com ara COVID o Ebola), solucions ambientals (plantes que detoxifiquen sòls, o microorganismes que redueixen marees negres) o per produir fàrmacs i molècules que ens poden fer la vida més fàcil. La biotecnologia vegetal s'ha fet servir en agricultura clàssica, però també en conreus més recents per combatre la fam, el canvi climàtic o certes malalties. En aquesta tertúlia parlarem de totes aquestes qüestions i reflexionarem sobre com ens pot ajudar la biotecnologia a l'hora de solucionar problemes mundials actuals i futurs.
A càrrec de:
José Miguel Mulet, catedràtic de Biotecnologia a la Universitat Politècnica de València. Dirigeix una línia de recerca a l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes i és director del màster de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes. Escriptor, Premi Prismas 2014 al millor llibre de ciència editat en castellà i divulgador científic en diversos mitjans de premsa escrita i ràdio.
Moderadora:
Rosa Porcel, llicenciada en Biologia i doctora en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat de Granada. Premi Nacional d'Investigació en Relacions Hídriques, Premi Antama de Divulgació Científica i Premi Prismas al millor llibre de divulgació científica del 2020. Escriptora, divulgadora científica i autora del blog "La Ciencia de Amara" i del compte @bioamara

Organitzat per:
CaixaForum

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance