circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Presentació del llibre ¿Quién mató a Berta Cáceres?

www.tarragona.cat

Empreses, esquadrons de la mort i la batalla pel planeta d'una defensora dels indígenes. Un retrat profundament commovedor i enfurismador de la vida i la mort d'una valenta líder indígena.
La primera vegada que la líder indígena hondurenya Berta Càceres es va reunir amb la periodista Nina Lakhani, Càceres li va dir: "L'exèrcit té una llista d'assassinats encapçalada amb el meu nom. Vull viure, però en aquest país hi ha total impunitat. Quan em vulguin matar, ho faran". En 2015, Càceres va guanyar el Premi Goldman, el premi ambiental més prestigiós del món, per liderar una campanya per a detenir la construcció d'una resclosa hidroelèctrica finançada internacionalment en un riu sagrat per al seu poble lenca. Menys d'un any després estava morta.

L'assassinat de Berta Càceres no és un fet aïllat. L'ONG britànica Global Witness va titular el seu informe 2017: "Hondures, el país mes perillós del món per a l'activisme ambiental". La pròpia Lakhani va sofrir intimidació i assetjament mentre investigava l'assassinat. Va ser l'única periodista estrangera que va assistir al judici, en 2018, on funcionaris de seguretat de l'Estat, empleats de l'empresa de la presa i sicaris a sou fossin declarats culpables d'assassinat de Berta. No obstant això, moltes preguntes sobre qui va ordenar i va pagar l'assassinat segueixen sense resposta. Basant-se en més de cent entrevistes, arxius legals confidencials i documents corporatius, Lakhani ens mostra a una dona extraordinària en un Estat en deute amb els poders corporatius, el crim organitzat i els Estats Units.

Nina Lakhani, anglesa, va començar a treballar com a infermera amb persones que tenen problemes de salut mental. Després es va fer periodista i es va instal·lar durant uns anys en Centre Amèrica com a corresponsal de The Guardian, treballant també per a mitjans tan prestigiosos com BBC, Al Jazeera, Global Post, Daily Beast, Sunday Times o The Telegraph.

Acte en col·laboració amb Cooperació TGN i Entre Pobles

Organitzat per:
La Capona
  • Llibreria La Capona

    C. Gasòmetre, 41-43

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance