circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Conferència Inaugural "Chhaupadi", a càrrec d'Edurne Pasaban

www.tarragona.cat

Edurne Pasaban ens parlarà del Nepal més remot i aïllat, on encara perviu una colpidora tradició masclista: les dones, quan tenen el període, són apartades de la comunitat. Se les considera impures. Encara menys poden escalar una muntanya: els déus es podrien enfadar. Per ajudar a cridar l'atenció sobre aquesta injustícia, Edurne Pasaban se suma a una expedició en què quatre joves de la regió es proposen escalar la muntanya sagrada Saipal, una extraordinària mola gelada que domina tota la zona.
L'Edurne aporta la seva experiència com a escaladora i la seva visió, oberta i positiva, de la feminitat. Juntes, obriran una finestra de canvi i esperança per a les dones de l'Himàlaia.
Edurne Pasaban va néixer a Tolosa (Guipúscoa) l'1 d'agost de 1973. Va estudiar Enginyeria Tècnica Industrial al País Basc. Va completar el Senior Executive Program i el màster de Gestió de Recursos Humans a Esade (Barcelona). Posteriorment, va obtenir el màster IE Business a Madrid. El seu primer treball com a enginyera va ser a l'empresa familiar Pasaban, SA. Més endavant, l'Edurne va fundar el seu propi negoci, Abeletxe, un petit hotel rural i restaurant, ara completament reformat, que ha esdevingut un espai singular dedicat a la celebració d'esdeveniments al País Basc.
L'Edurne també té la seva part més solidària per a totes aquelles persones que tant li han donat durant aquests anys a l'Himàlaia. Així, és patrona i fundadora de Mountaineers for Himalayas, on es treballa pel desenvolupament de projectes relacionats amb l'educació dels nens i nenes de l'Himàlaia (www.fundacionedurnepasaban.com).
Pasaban va començar a la muntanya de la mà dels seus pares al Pirineu, i als 17 anys se'n va anar per primera vegada als Alps per començar amb l'alpinisme. Amb 18 anys, a l'Equador, va començar a fer ascensions a muntanyes de 6.000 metres, i finalment, el 1998, va viatjar a Himàlaia per primera vegada. Des de llavors, l'Edurne no ha deixat de fer diferents expedicions a muntanyes de més de 8.000 metres; el 2010 va coronar el cim del Shisha Pangma, un assoliment amb el qual cosa es va convertir en la primera dona del món a ascendir els catorze vuitmils del planeta.
Actualment, l'Edurne combina la seva carrera esportiva amb la seva carrera professional com a conferenciant i coach en empreses de tot el món. Organitza xerrades, formacions i tallers dissenyats a mida, amb els quals acompanya equips i persones cap als seus propis objectius a través de les seves experiències com a alpinista. També imparteix classes com a professora associada a l'IE Business School, i és consellera al grup empresarial Antuerta, SL.

Organitzat per:
Diputació de Tarragona
  • Auditori Tarragona

    Carrer Pere Martell, 2

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance