circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Exposició: '100 anys de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya'

L’exposició “100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya” és el resultat d'un dels projectes privats més ambiciosos que es van emprendre durant la primera meitat del segle XX, amb l'objectiu de recollir i estructurar el llegat de la tradició oral de tot el territori de parla catalana.

 Tot s’inicia quan l’any 1922 el mecenes cultural Rafael Patxot va proposar a les entitats especialitzades en estudis folklòrics, reunits a l’Orfeó Català, el projecte. La primera labor prevista era fer un corpus musical de totes les cançons populars, així com danses, entremesos, rondalles, llegendes, refranys, jocs i instruments de música. Entre el 1922 a 1936 es feren prop de setanta missions de recerca que aplegaren documents, fotografies, feren enregistraments, etc.

Comissariada per Jaume Ayats, l’exposició té una doble voluntat: explicar la història del projecte – inici entre 1922 i 1940, trencament causat per la guerra civil, i recuperació dels materials a partir de 1991- i oferir una imatge de futur sobre l’ús que podem fer de les gairebé 40.000 melodies, 60.000 textos i més de 4.000 fotografies registrades.

“100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya” ha estat produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb documentació del Centre de Documentació de l’Orfeó Català, l’Univers Patxot (Diputació de Barcelona), l’Abadia de Montserrat i l’Istituto Centrale per i Beni Sonori ed Audiovisivi.

L’exposició, inaugurada el 30 de setembre de 2022 a la Casa Lluvià de Manresa, arriba al Campus Terres de l’Ebre de la mà del Departament de Cultura i del Campus Extens de la URV, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona.
  • Campus Terres de l'Ebre de la URV

    Avinguda de Remolins, 13

    Tortosa

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance