circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Aquest dimarts, últim dia de la festa Major d'Hospitalet de l'Infant

Circdelacultura

dilluns 8 d'agost de 2016

L’Hospitalet de l’Infant inicia el divendres dia 12 d’agost la seva festa major en honor a Sant Roc, que s’allargarà fins al dia 16, quan se celebra la festivitat del patró. Aquí trobareu tota la programació detallada i geolocalitzada. La Regidoria de Festes de l’Ajuntament i la Comissió de Festes han organitzat més de cinquanta activitats en aquests cinc dies que podran gaudir infants, joves, gent gran, públic familiar, residents i visitants. La regidora de festes, Elidia López ha destacat que enguany “s’ha treballat més estretament que mai amb les penyes per atendre les seves necessitats” i ha afegit que el que més caracteritza les festes és la seva vessant participativa, ja que s’hi impliquen tant els voluntaris de la Comissió de Festes com les entitats locals “sense les quals les nostres festes no serien el mateix”.

La pregonera
El primer acte tindrà lloc divendres dia 12, a les 19h a la Casa de la Vila, i serà el pregó, que enguany anirà a càrrec de Joana Mañé Sirisi, nascuda a l’Hospitalet de l’Infant fa 82 anys. Joana Mañé és néta de Mariano Mañé, que a finals del segle XIX va posar en marxa a l’Hospitalet una indústria per explotar una pedrera i fabricar guix; més endavant, el seu pare Joan Mañé, va continuar amb l’explotació de la cantera de guix, que va estar en funcionament fins als anys 50. 

30 anys de la Nit del Foc

L’endemà del pregó, el dissabte dia 13 arribarà la Nit del Foc, que aquest any celebra la seva trentena edició. La nit del foc aplegarà fins a 6 colles de diables, tabalers i bestiari tant de l’Hospitalet com de Vandellòs i altres municipis com Terrassa, Móra d’Ebre o Riba Roja. El recorregut s’iniciarà a les 10 de la nit des de la Plaça de la Marina, la Via Augusta i el carrer de les Escoles fins a confluir a la Plaça de l’Església. La nit acabarà amb els concerts de Papa Canalla i Hotel Cochambre a la Plaça Berenguer d’Entença.

El diumenge 14 serà el torn dels homenatges a la gent gran, primer a l’avi i l’àvia més grans del poble i després a les persones que aquest 2016 arriben als 80 anys.

A la tarda arriben des de Valls, Colldejou, La Selva del Camp o Vilanova d’Escornalbou entre altres indrets, les colles geganteres que participaran juntament amb els gegants de l’Hospitalet i els capgrossos de Vandellòs, a la XXIX Trobada de Gegants, grallers i altres grups festius. La cercavila s’iniciarà a les 19h i la ballada final, a la Plaça Berenguer d’Entença, serà a les 20:30h.

Altres activitats ja molt arrelades a la celebració de les festes majors són el vermut popular que enguany destinarà la recaptació a la Lliga Contra el Càncer, la fideuà popular, el concurs de castells de sorra en família i la pujada a l’ermita de Sant Roc amb missa i esmorzar per celebrar la festa del patró el dia 16 d’agost.

També hi haurà activitats esportives, com ara la tradicional Travessia al port nedant, el campionat d’escacs, tir al plat, volley platja, partits de futbol o tirades de bitlles i tots els dies activitats i espectacles infantils per a la canalla com els inflables a la platja o la festa de l’escuma i festa holi.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance