circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La centenària Festa del Riu de Móra d'Ebre comptarà amb un nombre rècord d'embarcacions tradicionals i amb el concurs de sirgadors de l'Ebre més comarcal que mai

Circdelacultura

dijous 25 d'agost de 2016

La cursa de muletes, datada ja l’any 1902, és la festa fluvial tradicional més antiga de Catalunya.
L’edició 2016 de la Festa Major de Móra d’Ebre tornarà a portar nous elements tradicionals a la Festa del Riu (dissabte 27 d'agost) que compta ja amb les clàssiques curses de muletes, embarcacions tradicionals utilitzades a l’Ebre català, i en els darrers anys a agafat força el Concurs de Sirgadors de l’Ebre que enguany arriba a la vuitena edició amb participants de cinc poblacions diferents.
En aquesta edició l’alcalde de la població tornarà a nomenar la figura del Daliner d’honor, que vol ser un reconeixement a persones que per motius diversos han ajudat a fer més important i reconeguda la Festa. Enguany la persona escollida serà el Sr. Santi Alfonso, difusor i dinamitzador cultural local i comarcal, a qui se li farà entrega del mocador i del dalí o bastó que portava antigament el sirgador principal i que durà durant tota la festa.
Un element tradicional nou és la participació de portadors de vestimenta tradicional catalana de festa a càrrec del grup Trencadansa, on diferent parelles mostraran vestits de finals del segle XIX i s. XX, època on ja està datada la festa del riu de Móra d’Ebre.
Les activitats s’iniciaran a les 16.45 h davant de l’ajuntament, amb l’entrega del dalí al Daliner d’honor; tot seguit la cercavila d’honor, que sortirà des de l’ajuntament, amb les autoritats, gegants sirgadors de Móra d’Ebre, els portadors de vestimenta tradicional, els sirgadors i tocadors de corn de llaguter, les pubilles i els hereus i la banda de música local, fins als molls de davant del riu Ebre, on es realitza tota la festa.
La junta del Club Nàutic de Móra d’Ebre vendrà la beguda oficial de la festa, anomenada Sirgador, feta del refresc local de cafè Suau i rom, així com el mocador de sirgador element que des de fa uns quants anys s’ha fet també tradicional. També s’hi podrà veure una exposició de fotografies antigues de gran format sobre el mon de la pesca al riu Ebre.
Les curses de muletes, datades ja des de fa més de cent anys, seran de categoria cadet mixt, femenina i masculina, així com una exhibició amb llagut català per part de remadors del Club Nàutic de Móra d’Ebre. La també tradicional cursa de travessada nedant del riu Ebre també en serà un dels plats forts; així com el llançament de síndries i melons al riu perquè tothom qui vulgui les pugui agafar, acte que clourà la festa a les 19 h.
L’organització de la festa va a càrrec de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, el Club Nàutic de Móra d’Ebre i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, la Diputació de Tarragona i l'Institut Ramon Muntaner. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance