circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

L'EXPOSICIÓ "RE-DESCOBRINT CENTCELLES" REP EL PREMI MUSA EN LA XXIV EDICIÓ DELS PREMIS AURIGA

Circdelacultura

dimarts 6 de setembre de 2016

L'exposició temporal "Re-descobrint Centcelles", del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ha rebut el Premi Musa a la millor exposició sobre el món antic, concedit per la Revista Auriga, l'única publicació en català dedicada a la divulgació del món antic a Catalunya, en la XXIV edició dels seus premis.

Aquest premi ha estat concedit ex aequo amb el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona, per l'exposició temporal "3 Mosaics, 3 Museus. 140 anys dels mosaics romans de Bell-lloc (Girona)".

L'exposició "Re-descobrint Centcelles" -que es pot veure al MNAT fins el 8 de gener de 2017, i que ha rebut 23.898 visitants des de la seva presentació el passat 26 d'abril- mostra una nova mirada a aquest singular monument, declarat Patrimoni Mundial l'any 2000, que des de sempre ha atret arqueòlegs i estudiosos del món romà, de la història i  de l'art, proposant un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa historiografia, així com una reflexió sobre l'enorme potencial social que en el terreny de la sensibilitat i del coneixement permet desplegar el conjunt de Centcelles.
Presenta, també, la darrera proposta de reconstitució arquitectònica sobre el conjunt monumental, a la llum de les noves interpretacions i de l'estudi de les restes conservades, aplicant les noves tecnologies infogràfiques.

Una exposició que vol incitar el visitant a recórrer els escassos sis quilòmetres que -des de Tarragona- el separen d'aquest singular i excepcional monument.

Al seu voltant, el MNAT ha desenvolupat un seguit d'activitats, que tenen per objectiu oferir formats i propostes diverses, que puguin interessar i implicar un ampli ventall de la societat.
Des de la presentació dels treballs del curs 2015-2016 del projecte educatiu "Centcelles, el nostre objectiu", en la qual van participar tots els centres educatius de Constantí, activitats de reconstrucció històrica a l'entorn dels oficis de la construcció i decoració al món romà -realitzades al propi monument- per Tàrraco Viva, conferències, visites comentades a l'exposició adreçades al públic general (les properes sessions es duran a terme els propers dies 11 de setembre, 9 d'octubre, 13 de novembre, 11 de desembre i 8 de gener de 2017), així com un nou cicle de "Llegim el Patrimoni. Literatura i Història", organitzat en col·laboració amb la Biblioteca Pública de Tarragona i l'ONCE -que s'inicia el proper 27 de setembre- que ens permetrà apropar-nos al context històric de l'època de Centcelles a partir de la lectura de la novel·la Etheria, de Coia Valls.

Aquest és ja el cinquè premi Auriga que rep el MNAT. Prèviament ha estat guardonat amb el Premi Musa el 2010 per l'exposició "Tàrraco, pedra a pedra", el 2012 per l'exposició "Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans", i aquest 2016 per "Re-descobrint Centcelles".
Així mateix, ha rebut també el Premi Didascàlia d'experiències docents el 2014 pel projecte educatiu "Centcelles, el nostre objectiu", i el 2015 el Premi Carles Miralles i Solà, adreçat als treballs, projectes o iniciatives docents pel Projecte WikiArs a Tarragona.
Un reconeixement a la tasca de difusió i coneixement del món clàssic de la política d'exposicions temporals i de l'àrea didàctica del MNAT.

Podeu consultar l'exposició i les activitats programades al seu voltant a http://www.mnat.cat/?page=exposicion-llistat&tipus=actuals

El lliurament dels Premis es realitzarà durant el proper curs acadèmic, en un acte que s'anunciarà oportunament.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance