circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La XX Biennal d'Art Contemporani Català ja és a Cambrils

Circdelacultura

dimecres 7 de setembre de 2016

Fins el 4 d’octubre es podrà visitar aquesta mostra que permet prendre el pols a l’art més jove de les Terres Catalanes

Cambrils aposta per l’art més jove del país, mantenint viva la flama de les arts mes noves dels joves creadors catalans i acull la vintena edició de la Biennal d’Art Contemporani Català, com ja ha fet en d’altres edicions anteriors i essent ara la primera ciutat de l’itinerari d’aquesta exposició, que es clourà el mes d’agost de 2017 a Tarragona.

L’ajuntament de Cambrils sempre sensible als temes artístics, s’identifica plenament amb aquesta biennal des de fa anys, i exhibeix l’exposició de l’actual edició tot coincidint amb les festes de la Mare de Déu del Camí en aquesta població, donant sortida als treballs dels creadors més joves i donant suport als set artistes que la conformen. 

A la convocatòria pública oberta a tots els joves del país s’hi varen presentar 61 dossiers, d’entre els quals el jurat de selecció ha triat els 7 artistes que conformen l’edició d’enguany, i als quals s’atorga un ajut de 200 € per a la producció d’obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquests moments conreen els artistes catalans.

La biennal 2016 és un impuls a l’art d’avui i un toc d’atenció de la creativitat més jove  del país. En aquest sentit, l’ajuntament de Cambrils acull de nou aquesta biennal, tot fent difusió de la creativitat del nostre jovent i fent possible que els seus treballs facin un recorregut itinerant per tot el territori.

Jurat de reconegut prestigi

El jurat de la Biennal 2016 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Aida Marin Historiadora d’art de Reus, Joana Llauradó, comissària independent resident a Sant Cugat, Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo de Barcelona; Dra. Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Set artistes de diferents procedències participen en la mostra

Lluc Baños nascut i amb domicili a Barcelona, Gara Basilio nascuda i amb domicili a l’Hospitalet de Llobregat, Clara Cortés nascuda i amb domicili a Vic, Dani Gasol nascut a Tarragona, viu a Barcelona, Iván Morales nascut a Girona, viu a Barcelona, Àlex Palacín nascut i amb domicili a Barcelona i Xavier Pretel nascut a Barcelona, viu a Argentona.

Després de Cambrils la Biennal es podrà visitar a Reus

L’itinerari de municipis on es pot visitar la XX Biennal d’Art Contemporani Català és el següent:

Sant Cugat del Vallès, Cambrils, Reus, Lleida, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, i Tarragona

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance