circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

'Fa 400 anys, Alcover era la capital del bandolerisme català'

Circdelacultura

dijous 6 d'octubre de 2016

La regidora de la Fira de Bandolers, Carla Miret. Foto: Ajuntament d'Alcover

Del 6 al 9 d'octubre Alcover celebrarà un dels esdeveniments més importants del municipi. La Fira de Bandolers arriba enguany a la seva 14ena edició, amb 50 activitats, carregada de novetats i que transportarà a tothom que la visiti 400 anys enrere en la història. El Circdelacultura es disfressa de bandoler per parlar amb la regidora i responsable de la Fira, Carla Miret.

Pregunta. Com expliquem què és la Fira de Bandolers?

Resposta: Ens hem de remuntar a 14 anys enrere, quan la Fira tant sols n'era una sectorial i no movia tanta gent. Va ser llavors quan es va fer un pensament per donar un gir a l'esdeveniment. Ara fa 400 anys, entre els sXVI i XVII Alcover era la capital del bandolerisme català amb dos bàndols. Així que es va decidir aprofitar aquest tret històric del municipi.

P. Quan arriben els bandolers?

R. De fet ja han arribat, perquè hem tingut un petit tastet amb la seva visita als nens de l'escola per engrescar-los. Però el veritable tret de sortida és aquest divendres al vespre. El toc de sirena ens alertarà de que els bandolers ja estan aquí i iniciarem la fira.

P. I el teatre tindrà un pes molt important

R. Hem de recordar que totes les activitats tenen un caire teatral, començant amb l'espectacle d'arribada. Una de les novetats d'enguany és l'estrena exclusiva dels dos espectacles teatrals centrals de la fira. La Martingala bandolera i Brams d'ases i bandolers.

P. Quins són els imperdibles de la fira?

R. Uff, n'hi ha molts. Però diria que la mateixa cercavila d'inici cap a l'esglèsia i que es torna a repetir tant dissabte com diumenge. Aquest any també estrenem el túnel del temps gràcies a la participació del grup de teatre local la Resclosa. Traslladarem a la gent des de la fira fins al convent de les arts amb un trenet anomenat bandotren. Viatjaran 400 anys en el temps. Això serà el diumenge a la tarda.

P. I a banda dels actes teatrals, tenim la gran fira.

R. Sí, amb novetats també. El recinte firal augmenta amb 2 zones gastronòmiques i una zona delimitada per les food trucks. El recinte té  un total 20.000m2, dels quals 5.000m2 corresponen al mercat d'oficis i artesans. Hi haurà 130 parades.

P. Quina és la impressió que la gent s'emporta de la fira?

R. Alcover es transforma completament en un cap de setmana. Tenim una cinquantena d'actes per guadir-los en família, amics durant els dos dies i mig. Hi ha activitats per a tothom. Per tant, la impressió que s'emporta la gent ha de ser bona per la força. Esperem que almenys, puguem repetir l'afluència de l'any passat amb 20.000 persones.

P. Són uns dies intensos per al municipi, que ja es prepara per la Festa Major

R. Sí! Sense temps per a descansar, el mateix diumenge tenim la missa solemne i l'ofrena floral a la Mare de Déu del Remei, que es fa a l'Ermita. El dimarts viurem l'entrefestes amb una trobada de DJ'S per al més joves. Dimecres hi ha la bicicletada popular amb més actes i divendres ja arrenquem amb la Festa Major. És una festa més per al poble.

 

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance