circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La companyia "Yllana" torna al COS de Reus per celebrar els seus 25 anys de trajectòria

Circdelacultura

divendres 21 d'octubre de 2016

La companyia “Yllana” torna al Festival de Moviment i Teatre Gestual COS per presentar a Reus l'espectacle “Yllana 25”, un hilarant repàs dels espectacles que més han fet riure el públic en aquest temps, alguns dels quals el públic reusenc ha pogut gaudir en passades edicions del COS. La cita és al Teatre Fortuny aquest dissabte 22 d'octubre a les 22:30 h. (Consulta aquí tota la programació del Festival COS)

La darrera visita dels “Yllana” a Reus va ser al COS 2014 amb la producció “The Gagfather”, una paròdia del gènere de policies i gàngsters que va deixar un gran record al públic. Ara Yllana torna a una de les ciutats i festivals amb què manté una estreta relació des de fa anys i presenta una selecció dels gags i peces creades durant aquest temps. Les crítiques recollides a diferents escenaris d'arreu de l'estat espanyol coincideixen que es tracta d'un espectacle amb una dosi permanent d'humor i rialles.

Espectacles familiars
El COS 2016 també inclou diferents espectacles aptes per al públic familiar. Aquest dissabte a les 12:00 h el Bravium Teatre acull el muntatge “Gnoma” de Cia. Pea Green Boat, un espectacle de titelles sobre el repte de la convivència i l'amistat, les diferències i l'acceptació dels altres. També dissabte al Teatre de l'Orfeó (18:00 h) es representa “Faboo, l'encant de la imaginació”, un muntatge apte per a tots els públics caracteritzat per la seva simplicitat i expressivitat que estimula la imaginació i creativitat de nens i adults. Només cal un cos humà, uns elements quotidians i una dosi de creativitat perquè neixi Faboo, un ésser singular que s'expressa a través de gestos i sons, de manera innocent i espontània, amb una imaginació desbordant capaç de captivar espectadors de qualsevol edat.

Diumenge 23 al Bravium Teatre (12:00 h) infants (recomanat de 3 a 8 anys) i adults podran gaudir d'una proposta del Centre de Titelles de Lleida, “Kissu”, la història d'un cadell de llop que descobreix nous entorns i nous amics, fins que aquests descobreixen la seva veritable naturalesa. Un espectacle a què poden accedir infants a partir de 9 anys és l'obra “El pillo”, un espectable d’humor on es combina la música, el gest, el teatre d’objectes, l’audiovisual i la improvisació en directe. Tot plegat passat pel sedàs del particular univers creatiu que Marcel Tomàs, el seu creador i intèrpret, ha desenvolupat al llarg dels darrers anys.

La dansa, per a tots els públics
Els espectacles de dansa inclosos a la programació són accessibles per a tots els públics. Un dels moments més destacats del festival serà el de la representació de “4 Herman@s”, una combinació de hip hop en què es mostra la relació entre dues germanes ballarines (dins la peça “Raindú”, amb Berta i Clara Pons) i entre dos germans ballarins (en la peça “Solo2”, amb Pol i Lluc Fruitós). Això serà diumenge al Teatre Bartrina (18:00 h) i servirà com a cloenda de la 19ª edició del COS.

El COS 2016 continua la col·laboració iniciada en els darrers anys amb el programa europeu de foment de les arts gestuals “Move Awards”. En aquest sentit, la peça escollida com a representació europea de primer nivell és la txeca “Tranzmutation”, que explora les possibilitats de la comunicació a través del cos intentant anar molt més enllà de les paraules. Segons els seus autors, Jan Komárek i Andrea Miltnerová, el seu “conte fràgil és una invitació a la frontera entre el potencial destructiu i el plaer: 'Tranzmutation' és un viatge a les zones frontereres entre l'autodestrucció i la transcendència”. L'espectacle es pot veure aquest divendres 21 a la Sala Santa Llúcia (19:00).

Dissabte 22 d'octubre el COS viurà un capítol molt intens dedicat a la dansa a través de diferents espectacles, alguns en els nous espais de carrer en què es realitzarà el festival. D'una banda es portarà a terme la presentació a la plaça de Prim (18.00 h) de la Mostra de dansa amateur resultat del taller impartit per Llussà i Borràs com a activitat paral·lela al festival. Després d'aquesta exhibició, a les 18:30 h, també la plaça Prim serà escenari de “Huntresses”, de Nicolas Ricchini Company, i a les 19:00 h la plaça del Dr. Sabater serà l'espai de presentació d'”Alfred”, de Pol Jiménez, una altra acció de dansa. A les 19:30 h del mateix dia la dansa d'Anna Borràs i Ariadna Llussà arribarà al Jardí de Cal Rull, amb un espectacle que constarà de quatre peces: “The falling woman”, “DansLands”, “15” i “Siq”. Les tres primeres peces inclouran la videodansa, mentre “Siq” ofereix una coreografia guanyadora del 1r Premi al II Certamen Mujer Contemporánea d'Almeria i reconegut, entre d'altres llocs del món, al I Festival Internacional de Danza de la Ciudad de México.

“Peces curtes”, una selecció exquisida
El mateix dissabte a les 21:00 h el Teatre Bartrina reunirà diferents peces breus de dansa, en què s'inclouen les companyies Umma Umma Dance, La Taimada i la companyia Plan B, en la qual participa la reusenca Ariadna Llussà amb Alberto Gnola. Es tracta d'una selecció de fragments de diversos espectacles que convertiran aquesta sessió en una de les perles del festival, imprescindible per a qualsevol amant de la dansa o el teatre gestual.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance