circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Tercera edició del festival artístic "Big Draw" a diferents espais de Reus

Circdelacultura

dimarts 25 d'octubre de 2016

Les Biblioteques Municipals de Reus participen per tercer any consecutiu el 28 i 29 d'octubre al festival internacional “The Big Draw”, que s'organitza cada octubre a diferents països i que té com a objectiu fomentar la pràctica del dibuix com una eina d’aprenentatge per a gent de totes les edats. El lema d’enguany proposa afegir dins el currículum de primària l’educació artística com una matèria fonamental al costat de les ciències, les llengües i la tecnologia.

L'edició d'enguany a Reus té la particularitat que s'organitza coincidint amb la culminació d'una de les activitats que s’han fet dins la programació de l’Any Llull Reus amb els joves dels instituts, consistent en la realització d’un grafit a partir de lectures de Llull seleccionades pel filòleg i professor Biel Ferré i amb l’assessorament artístic del professor d'art i artista Albert Macaya. El grafit sobre Llull es realitzarà a les parets del tren de Mas Iglesias dissabte 29 a partir de les 10:00 h i ha estat una iniciativa conjunta amb l’Associació de Veïns de Mas Iglesias, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, la Regidoria de Via Pública i la Regidoria de Participació.

Tallers i xerrades a diferents espais
L’edició d’enguany la coordina Judit Taberna, d’A-Conference, que ha estat molt vinculada amb l’orgnització del festival a Barcelona (Museu Picasso), a Tarragona i a Reus des del primer any. L’activitat consisteix en l’oferta de diversos tallers i xerrades per a totes les edats durant els dies 28 i 29 d’octubre en espais com la Biblioteca Central Xavier Amorós, la Biblioteca Pere Anguera, el Museu, Cal Massó, la Plaça del Mercadal o el Tomb de Ravals. La majoria dels tallers els condueixen artistes vinculats amb el territori, i també persones de l’àmbit universitari com són la Facult at d’Arquitectura i la de Pedagogia i Ciències de l’Educació.

Sessió per a docents
Enguany, com a novetat a banda del grafit, divendres 28 a les 18:00 h a la BCR hi haurà una sessió especial adreçada a docents tot i que oberta a tothom, on es presentarà el treball realitzat pels memebres del Seminari de Biblioteca Escolar que forma part del Pla Formatiu de Zona del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp i que consisteix en un itinerari de llibres il·lustrats amb valors plàstics i estètics. També hi haurà una xerrada sobre el lema del festival d’enguany a càrrec de Francesc Miguel.

La iniciativa de participar al festival internacional va sorgir de l’exposició “Dibuixa’m Reus” de Còdol Educació que la Biblioteca Central Xavier Amorós va acollir fa tres anys, i que era la fase final del projecte sobre el patrimoni local que Còdol va realitzar amb diverses escoles, i que els ha merescut un premi Baldiri Reixach.

Les Biblioteques Municipals s’afegeixen d'aquesta manera a la difusió de noves vies d’aprenentatge i coneixement i donen suport als diversos llenguatges per aconseguir-ho. La pràctica del dibuix estimula l’observació i la comprensió i fomenta la curiositat, dues eines fonamentals per a l’aprenentatge al llarg de tota la vida. També és important canviar la idea que es té de l’art vinculada amb l’exhibició.

El festival artístic d'origen britànic “The Big Draw”, consistent a fer participar la ciutadania de totes les edats en activitats artístiques a través del dibuix, s'organitza a la ciutat de Reus per tercer any. Aquesta iniciativa s'ha realitzat en els darrers anys a múltiples ciutats del Regne Unit i s'ha extès a d'altres poblacions del món, entre les quals Barcelona (al Museu Picasso) i a Tarragona.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance