circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Estados clandestinos i Les set vides d'Eduard Toda, aquest divendres a Memorimage (Reus)

Circdelacultura

divendres 11 de novembre de 2016

La Secció MemoriReus, que inclou el més destacat dels films de la demarcació de Tarragona, projecta aquest divendres a les 17:00 h al Teatre Bartrina Estados clandestinos, de Paula Monteiro i Marc Iglesias, que relata un capítol de l’Operació Còndor des de l’experiència d’un grup de militants uruguaians, exiliats a Buenos Aires. A les 21:00 h serà el torn de Les set vides d’Eduard Toda, de Ramon Masip, Toni Orensanz i Manel Vinuesa, la fascinan t història d’un reusenc il·lustre de la Catalunya de finals del segle XIX i principis del XX. Consulta aquí tota la programació.

En col·laboració amb el programa Cronos del Canal 33 tindrà lloc la sessió especial de Joe McCarthy, l’autèntic americà, un retrat de l’home que va propiciar de la “caça de bruixes” contra sospitosos de ser comunistes als EUA durant els anys cinquanta. Els paral·lelismes amb Donald Trump són pronunciats.

Aquest dijous el Memorimage ha gaudit de l’estrena d’Els nens de la jungla, de Santi Suárez Baldrís. El Teatre Bartrina va s'ha omplert de nou per veure el documental en presència de l’equip i molts dels protagonistes de l’Escola Mowgli.

Agenda per dissabte 12 de novembre
9:00h - 14.00 h: TALLER – APRÈN COM FER UN DOCUMENTAL. Impartit per Joan Gonzàlez, director de DocsBarcelona i programador de Memorimage. Taller dirigit a tothom que tingui interès en aprendre a explicar una història propera a través d’un documental. Aquest taller aporta els coneixements necessaris per aprendre a construir i explicar històries a través d’un documental. Lloc: CIMIR (Plaça de Ramon Amigó, 1). Cal inscripció prèvia. Preu: 55€

9:00 h - 14:00 h: TALLER – MOBILDOC. Impartit per Martí Genís, muntador i realitzador. Memorimage proposa un taller pràctic de videonarració per aprendre a utilitzar el telèfon mòbil com a eina de captació de la realitat. És una experiència creativa i participativa, basada en exercicis pràctics de videonarració. Lloc: CIMIR (Plaça de Ramon Amigó, 1). Cal inscripció prèvia. Preu: 25€. *20% de descompte pels titulars de Carnet Jove.

10:30 h: MEMORIXICS – The Cameraman. Activitat familiar i per nens. Teatre Bartrina. Entrada a taquilla. Entrada gratuïta pels socis del Club Super 3. Dir: Edward Sedwigk i Buster Keaton. EUA . 1928. 75min. Luke Shannon és un fotògraf que treballa pels carrers de Nova York, acompanyat d’un mico petit. En Luke decideix convertir-se en realitzador de cinema documental per impressionar la Sally, una treballadora del departament de noticiaris de la Metro Goldwyn Mayer.

12:00 h: Activitat familiar / Sessió especial – MEMORIREUS Els nens de la jungla. Teatre Bartrina. Entrada a taquilla. Amb la presència de Santi Suárez Baldrís i Belén Sánchez. Dir: Santi Suárez Baldrís. Catalunya, 2016. 54 min. VO. L’any 1965, un grup de mestres de Reus van unir-se per crear una escola. La seva proposta divergia perillosament del model de l’Església catòlica que impulsava la dictadura franquista. L’Escola Mowgli suposava tot un desafiament, no només pedagògic, sinó també polític i cultural. 

17:00 h: Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color. Sessió especial. Teatre Bartrina. Entrada a taquilla. Amb la presència de Francesc Escribano. Dir: Francesc Escribano i Lluís Carrizo. Catalunya, 2016. 96 min. VO. 19 de maig de 1939. Els vencedors de la guerra celebren el triomf amb una desfilada espectacular. Mentrestant, l’Espanya que va defensar la República marxa cap a l’exili. Per primera vegada podem veure la Guerra Civil com mai s’havia vist: en color.

22:00 h: Reus, abans, ara i aquí. Cerimònia de cloenda. Teatre Bartrina. Invitació confirmant a reuscultura@reus.cat. Dir: Casa d’Oficis Mas Carandell, 2016. 25 min. Pel·lícula Muda amb concert. Amb la presència de l’equip de la pel·lícula. Un espectacle audiovisual amb música en directe del Teatre Magnètic amb Mariona Aupí, que retrata diversos espais emblemàtics de Reus, capturant amb un lirisme hipnòtic l’essència de l’imaginari col·lectiu reusenc. El projecte està realitzat pels alumnes de la Casa d'Oficis Mas Carandell amb imatges del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance