circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Noms consagrats en el nou abonament per la nova temporada dels Teatres de Valls

Circdelacultura

dilluns 21 de novembre de 2016

Es posaran a la venda de cara al Nadal dimecres dia 14 de desembre
Lluís Soler, Emma Vilarassau, Jordi Bosch o Jordi Banacolocha, entre els protagonistes

Els Teatres de Valls anuncien el nou abonament que estarà a la disposició del públic com a regal de Nadal i Reis a partir del dimecres 14 de desembre. ‘El bon pare’, una obra entre la comèdia i la tragèdia sobre les dificultats inherents a la paternitat amb un gran repartiment que lidera Lluís Soler; la hilarant comèdia de sofà ‘Avui no sopem’ per riure de les coses de cada dia, esdevinguda l’èxit de la temporada de tardor als teatres de Barcelona; i ‘Infàmia’ ,un esplèndid text sobre el teatre dins el teatre amb la combinatòria d’actors consagrats com Emma Vilarassau i Jordi Bosch, i de joves promeses com Anna Moliner i Francesc Ferrer.

La propera temporada teatral 2017 arriba al Centre Cultural de Valls amb tres espectacles d’autors catalans dirigits per tres directors també del país. Estrenat durant el darrer Festival d’estiu Grec de Barcelona, ‘El bon pare’ és el primer dels espectacles de l’abonament que s’estrenarà, el diumenge 19 de febrer a les 18h al Centre Cultural. Mostra que la paternitat és un ofici difícil tot fent una crítica a l’obsessió per aconseguir la perfecció i la necessitat de controlar el món. A Roger Denís, l'alcalde d'una ciutat petita, no li poden anar millor les coses. No es pot queixar de la seva carrera política i, a més, té una família que se l'estima. La seva filla adolescent ha tornat a casa, i això, que de fet era una bona notícia, s'acabarà convertint en un problema greu, ja que amb ella ha aparegut un vídeo a Internet que li ha fet veure coses de la noia que no sabia ni volia saber. Denís es pensava que una educació moderna i tolerant era la millor garantia per estalviar-se disgustos com els que veu venir. Alhora, descobreix que fins ara tothom a casa li ha dit que era un bon pare per tenir-lo tranquil però, de fet, no ha intervingut en cap decisió familiar important els últims anys. A poc a poc cauran les màscares i afloraran els secrets ocults. Els descobriments brutals als quals s'enfrontarà Roger Denís faran trontollar els principis de la seva vida i el convertiran en protagonista d'una comèdia inquietant.

‘El bon pare’ és el nou text de David Plana, un dels grans noms del teatre contemporani català que ha signat obres que van de ‘Mala sang’ a ‘Dia de partit’, passant per ‘La dona incompleta’. Un gran repartiment que inclou Lluís Soler i Teresa Vallicrosa junt a Georgina Latre i Jaume Madaula, posa en escena una peça que farà pensar als espectadors si tot és, realment, com els havien fet creure.

La comèdia del moment

El segon muntatge de la temporada, dissabte 25 de març a les 21h al CCM, serà la comèdia ‘Avui no sopem’, amb tots els ingredients necessaris per a l’èxit que ha recollit tota la tardor a Barcelona. Un bon repartiment amb cares conegudes com Jordi Banacolocha, Maife Gil, David Bagés, Susanna Garachana i Mercè Martínez; una bona posada en escena; i un text àgil en són ingredients bàsics. Amb un to de comèdia constant i un ritme que no decau en cap moment els dramaturgs Pep Anton Gómez i Jordi Sánchez ens expliquen una història que sona ben actual: els conflictes d’interès que es donen a les famílies entre uns pares ja grans, però encara amb bona salut, que voldrien gaudir una mica d’aquests anys, i uns fills que, ja sigui per la precarietat laboral, ja sigui perquè necessiten ajuda amb els néts, encara depenen d’ells i no estan disposats a deixar-los escapar. La trama s’exposa en tot moment des del punt de vista dels pares i de les seves necessitats i aspiracions, i tria dibuixar els fills com uns aprofitats que prenen males decisions, però, entrats al joc, el text funciona, els personatges són divertits i la comèdia ho impregna tot.

En un bon repartiment, que es complementa a la perfecció, hi destaca Mercè Martínez que, amb un paper secundari, sobresurt en moltes escenes amb la seva interpretació de la filla que viu a casa, passa de tot i mai no para de menjar. Magnífic també Jordi Banacolocha, especialment quant s’indigna o s’emociona amb el seu hort. ‘Avui no sopem’ és una d’aquelles comèdies blanques i inofensives, ideals per portar els pares o, fins i tot, els avis al teatre i passar una bona estona.

Teatre dins el teatre

Finalment, l’abonament de la nova temporada 2017 es completa amb ‘Infàmia’, el diumenge 13 de maig a les 21h al CCM, nova obra del dramaturg Pere Riera i conseqüència directa de l’anterior, ‘Barcelona’, un èxit de públic excepcional estrenat el 2013 al Teatre Nacional, amb posterior gira i parada al Centre Cultural de Valls, a més de tres premis Butaca i dos Max. Va ser amb aquell espectacle -que explicava una història familiar en la Barcelona del 1938 assetjada per les bombes- que l’autor va adonar-se del poder de l’espectador: “Li van donar una transcendència que no pensava que podia tenir. En la segona funció al TNC dos espectadors van desplegar dues estelades i jo vaig entrar en pànic. L’obra va funcionar com una catarsi col·lectiva brutal, però jo l’havia imaginat com la història d’una amistat!”, recorda.

Per això quan la directora de La Villarroel, Tania Brenlle, li va encarregar un nou espectacle, va decidir escriure sobre “la feina de l’espectador” i “la capacitat que tenen d’autosuggestionar-se i arribar a emocionar-se fins a les llàgrimes”.

Pere Riera tornarà a posar a prova el poder persuasiu de la ficció a ‘Infàmia’ a través de la trobada de quatre actors de dues generacions diferents. Emma Vilarasau, que repeteix per tercera vegada a les ordres de Pere Riera després de ‘Barcelona’ i ‘Desclassificats’, interpreta una actriu veterana retirada de l’escena per un motiu que no es pot revelar que es dedica a fer decoach de dos joves intèrprets que no es treuen de sobre l’etiqueta d’emergents i que viuen la professió de maneres molt diferents (Anna Moliner i Francesc Ferrer). El quart protagonista (Jordi Bosch) és el motor de l’acció: un actor d’èxit que proposa a l’actriu consagrada que torni a l’escenari.

L’obra conjuga diferents dimensions, realitat i ficció, i diferents plans de lectura. Perquè també planteja com és possible que l’espectador es commogui durant una funció i, en canvi, pugui ser fred davant de la realitat i les seves tragèdies quotidianes. “El públic és la gran incògnita que tenim des de l’escenari -afirma Vilarasau-. Què veuen? ¿Veuen el que volíem que veiessin o el que veuen depèn de la seva vida i la seva experiència?” Pere Riera té la seva pròpia teoria, vista l’experiència de Barcelona : “Va ser molt bonic, però em vaig adonar que has de calibrar bé el que escrius perquè també pots ser malinterpretat... És bonic i pervers, perquè és incontrolable”.

La reflexió sobre l’ofici de l’actor és una altra de les dimensions que explora ‘Infàmia’, preguntes que al capdavall són aplicables a moltes de les vocacions professionals: “Què fa que aquesta gent es dediqui a una feina tan fascinant com tortuosa? ¿Què els passa al cap dels anys? ¿Es manté la flama? Tots som volubles i inconstants -reflexiona Riera-, però un actor madur i sensat no pot perdre l’esperit lúdic per la seva feina, ha de voler seguir fent veure que és qui no és, cosa que el converteix en una mena de sacerdot del món contemporani”, planteja Riera. Tot un misteri, igual que el fet que l’espectador continuï combregant en aquest ritual col·lectiu que és el teatre.

El 14 de desembre, a la venda

Des del dimecres 14 de desembre la venda dels abonaments 2017 es realitzarà a les taquilles centrals del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet. Seguint les bones experiències de les darreres edicions, els Teatres de Valls iniciaran la venda d’aquests abonaments, que permeten aconseguir preferència en l’obtenció de les localitats i millor preu que amb les entrades soltes, uns deu dies abans del Nadal. D’aquesta manera, aquests paquets esdevenen un bon regal per a les celebracions nadalenques i dels Reis.

La venda es perllongarà fins al dijous 5 de gener, excepte diumenges i festius. Els horaris seran de 12 a 14 h i de 18 a 20 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener la taquilla obrirà als matins. Els preu total dels tres espectacles serà de 45 € amb els carnets associats, tant el nou Carnet dels Amics dels Teatres de Valls com els anteriors carnets culturals que conservin vigència, i de 49 € sense el carnet. Com és habitual, en els horaris de les taquilles, les ciutadanes i ciutadans poden obtenir gratuïtament el nou Carnet dels Amics de Valls. Des de l’organització es recomana que s’obtinguin abans de l’inici de la venda dels abonaments.

DATES DELS ESPECTACLES TEMPORADA 2017

«El bon pare». Diumenge 19 de febrer – 18h – Centre Cultural Muncipal

«Avui no sopem». Dissabte 25 de març – 21h – Centre Cultural Municipal

«Infàmia». Dissabte 13 de maig – 21h – Centre Cultural Municipal

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance