circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Altafulla organitza una setmana d'activitats per rebutjar la violència de gènere

Circdelacultura

dilluns 21 de novembre de 2016

Altafulla organitza una setmana d’activitats per rebutjar la violència de gènere i fomentar el paper de la dona en la nostra societat.
Per diumenge, hi ha previst també un gran acte a la plaça Consulat de Mar organitzat des del Consell Comarcal amb una Trobada de Gegants de la comarca.

Des del passat dimarts 15 i fins el proper 30 de novembre, el vestíbul de l’Ajuntament d’Altafulla acull l’exposició “Imatges per pensar”, una mostra itinerant impulsada des de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació amb la voluntat de generar una reflexió al voltant d’algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans. Les imatges han estat produïdes especialment per l’artista visual Tània Burgos Fernàndez. Es tracta d’una de les activitats que ha programat la regidoria de Polítiques de Gènere, encapçalada per Marisa Méndez-Vigo, en el marc de la reivindicació del Dia Mundial contra la Violència de Gènere. L’edil ha avançat que la mostra “no té una relació estricta amb la violència de gènere perquè entenem que no es tracta de casos aïllats, sinó d’una situació estructural i d’una posició de les dones en la societat”. A principis del passat mes d’octubre, la regidoria també va posar en marxa un Grup de Debat sobre Gènere, que es reunirà de manera periòdica; i també treballa en els tallers de sensibilització a les escoles i a l’institut, que donen continuïtat a la programació del curs passat.

Els actes centrals de la reivindicació, però, tindran lloc el mateix 25 de novembre, Dia Mundial contra la Violència de Gènere. A les 18:30h, a la plaça del Pou, hi ha prevista una concentració i la lectura del manifest. El seguirà la representació teatral “I ara què?”, a càrrec del Grup de Teatre Social de l’ONG Mans per l’Acció Solidària. El text és de Raúl Quirós, i serà dramatitzat per la responsable de l’associació i actriu, Danina Martínez. El programa continuarà amb el col·loqui “Les mil cares de la violència”, a càrrec de Laura Roman, Doctora i Professora de Dret Constitucional a la Universitat Rovira i Virgili. Clourà la jornada un concert al Casal La Violeta, promogut pel Consell Comarcal del Tarragonès. Hi prendran part joves dels centres oberts i d’altres institucions educatives de la comarca.

D’altra banda, el Consell Comarcal del Tarragonès, conjuntament amb l’Ajuntament d’Altafulla, ha organitzat un gran acte aquest diumenge vinent sobre la sensibilització dels joves contra la violència de gènere. A les 12h, a la plaça Consulat de Mar, se celebrarà una gran plantada de Gegantes i inici del cercavila, des de la mateixa plaça, amb les colles d’Altafulla, Creixell, Perafort, La Riera de Gaià, El Catllar, La Secuita, El Morell, Constantí, Pobla de Mafumet, Roda de Barà, Vila-seca i La Canonja. A les 12:45h, s’arribarà al Parc de Voramar on es llegirà un Manifest conjunt; i les 13:00h, s’iniciarà l’espectacle multidisciplinari de Dona Cançó. L’organització ha avançat que en cas de mal temps, els actes es realitzaran a La Violeta.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance