circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Viatja aquestes festes de Nadal al Reus de Gaudí amb el Paisatge dels Genis

Circdelacultura

divendres 16 de desembre de 2016

Institut Pere Mata: autoria Joan Capdevila, propietat El Paisatge dels Genis

Durant tot l'any, però especialment per Nadal, Reus destaca pel seu dinamisme cultural! La ciutat es transforma per viure un Nadal de somni: aparadors decorats i carrers enllumenats, mercadets tradicionals de Nadal, Retaules Vivents, pista de patinatge sobre gel, concerts de música, tallers i atraccions infantils, espectacles al carrer...L’esperit nadalenc omple els carrers del centre de la ciutat, els mateixos que ja fa anys va viure el genial arquitecte Antoni Gaudí.

Us recomanem iniciar la descoberta de Reus al Gaudí Centre, un museu  temàtic i interactiu dedicat a la vida i l'obra de Gaudí, situat en ple cor de la ciutat. Es tracta d’un espai per a totes les edats, on es pot experimentar i descobrir els secrets del geni i de la seva innovadora arquitectura d'una forma molt didàctica , amb el suport de les tecnologies que recolzen l’experiència.

Hi coneixereu, entre d’altres, l’estreta relació que Gaudí tenia amb la natura quan era nen, quan recorria diversos indrets del Baix Camp. Sabieu que la flor del crespinell s’assembla d’una manera increïble als pinacles de les torres dels apòstols de la Sagrada Família? No és casual que a aquesta mena de crespinell n’hi ha qui el conegui com: “Crespinell de Reus”.

A continuació, podeu seguir l'empremta del Gaudí nen descobrint els indrets més importants que es conserven a Reus relacionats amb la seva infantesa, que estan senyalitzats i es poden seguir amb l'ajuda del plànol de la Ruta Gaudí&Reus.

“L'originalitat consisteix en tornar a l'origen”, Antoni Gaudí

Antoni Gaudí va néixer a Reus l'any 1852. Va ser batejat a l'església prioral de Sant Pere i, durant setze anys, va viure a la casa familiar, on hi havia la caldereria dels seus avis, que va ser clau en l'aprenentatge artístic de Gaudí, sobretot per a la qualitat de veure i captar l’espai. En finalitzar el batxillerat a Reus  se'n va anar a Barcelona a estudiar Arquitectura i quan ja era un arquitecte reconegut va mantenir regularment el contacte amb la seva ciutat natal i amb els amics i col·legues de Reus.

Continueu la visita amb la Ruta del Modernisme, un interessant passeig pel centre de la ciutat per gaudir de les façanes d'un dels conjunts d'edificis d'estil modernista més importants d'Europa. Per conèixer millor l'esplendor d’aquesta època és imprescindible també visitar l'interior dels edificis més destacats de l'arquitecte modernista Domènech i Montaner: el «pavelló dels distingits» de l'Institut Pere Mata i la Casa Navàs Podeu completar l’experiència gaudint de la gran oferta comercial i gastronòmica de Reus. En el marc d’un centre històric entre edificis modernistes, trobareu establiments comercials de gran tradició així com destacades marques de moda actuals, terrasses emblemàtiques, i restaurants d’ahir i d’avui, on podreu tastar el popular «vermut de Reus», una beguda de gran qualitat que actualment viu un autèntic «revival» i que ha perdurat al llarg del temps mantenint la seva fòrmula original.

El Paisatge dels Genis Què és el Paisatge dels Genis? és una oferta turística basada en la vinculació de quatre artistes universals amb quatre municipis de les comarques de Tarragona on van passar llargues temporades de la seva vida. Es tracta d’Antoni Gaudí a Reus, Joan Miró a Mont-roig del Camp, Pau Casals al Vendrell i Pablo Picasso a Horta de Sant Joan.

La Ruta que està plantejada per a realitzar-la per lliure, en vehicle particular ofereix la Targeta Genial, una multientrada que dóna accés als centres culturals de la Ruta, així com a un ventall de promocions exclusives que ofereixen els establiments col·laboradors de la Ruta: visites culturals, allotjaments, restauració, activitats esportives o guiatges, entre d’altres. També ofereix paquets combinats per gaudir de la ruta:  excursions d’un dia, cap de setmana, etc. així com serveis d’allotjament i gastronomia.  

Punts d’informació

Són punt d’informació de la Ruta a Reus, el Gaudí Centre, i l’oficina de turisme.

També es pot trobar informació al seu web www.elpaisatgedelsgenis.cat

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance