circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

EL PARC DE NADAL DE VALLS POSA EL FOCUS EN EL NADAL CATALÀ

Circdelacultura

dimarts 20 de desembre de 2016

Imatge del cartell

460 m2 a cobert i una zona exterior de jocs configuren els espais per als 18 tallers i activitats
Set centres educatius cooperen aportant els productes usats i quinze entitats integren l’oferta d’aquesta edició

El Parc de Nadal de Valls de 2017 posa el seu focus en la temàtica del Nadal català a partir de materials reutilitzables. Quinze entitats es desplegaran en 460 m2 a cobert dins dues veles i dins el gimnàs de l’escola Enxaneta.  També hi haurà una àrea exterior de jocs al pati del mateix centre mentre que el claustre de l’antic convent del Carme acollirà visites teatralitzades i participatives. El Parc funcionarà amb l’espai circ des del dimecres 28 de desembre, i a ple rendiment amb el conjunt de tallers entre el 2 i el 4 de gener.

Les nenes, nens i pares que comparteixin el Parc de Nadal de Valls veuran com les activitats de lleure variades que s’han programat per part de quinze associacions redescobreixen tot un seguit d’elements propis del Nadal català. Així els dimonis dels Pastorets, els fanalets per donar la benvinguda als Reis de l’Orient, el tió, les postals pròpies d’aquests celebracions, les nadales, l’arbre o el personatge de l’Home dels Nassos esdevindran eixos conductors dels tallers i activitats preparades. Tots els elements amb què es tractaran aquestes temàtiques han estat aportats pels mateixos vallencs que des del passat mercat de Nadal i la fira d'aviram cooperen per fer que el Parc sigui més sostenible i alhora més participatiu.

Vuit dels tallers s’inscriuen dins l’àmbit de les arts plàstiques amb propostes que desenvolupen les habilitats manuals, dos activitats se centren en el món dels jocs, dues més en la música, una en el vessant teatral, una en els castells i finalment una àrea completa, amb quatre tipus d’activitats, serà plenament dedicada a l’univers del circ. Precisament aquesta àrea circense inclou un espai de fins a cinc anys d'edat, amb elements de coordinació i manipulació dissenyat per a la franja d’edat dels més petits. Quatre activitats més són per a infants a partir dels tres anys, un segon bloc de dues propostes és adient a partir dels quatre anys, dues activitats més a partir dels cinc anys, dues més per als que tenen sis anys, dues des dels set, i finalment cinc per al conjunt de la família.

La Xarxa de Cultura de Valls aposta per un Parc concebut des de la funció transformadora del lleure educatiu, que educa les persones en la convivència pacífica, el respecte i el diàleg. El Parc de Nadal de Valls ofereix espais de comunicació, observació i escolta, en un equilibri entre  la diversió i l'enriquiment personal per aconseguir que la canalla sigui encara més empàtica i socialment més competent i per aprendre a gestionar les emocions. Alhora pretén ampliar la quantitat i la qualitat del temps que es passa en família, possibilitar per als nens una nova inversió en cultura i en habilitats socials, aprofitar l'oferta cultural del municipi, afavorir el coneixement de l'entorn especialment del barri antic on es troben ubicats l’escola Enxaneta i l’antic convent del Carme, augmentar la socialització dels fills i el seu arrelament al territori immediat, i desenvolupar-ne l'esperit crític.

Amb la presència dels pares en aquest espai de relació social que representa el Parc de Nadal, es fa que els fills se sentin acompanyats i que se’ls dóna suport en les seves accions. Així mateix, en compartir aquestes activitats amb altres famílies, es millorarà la socialització i les relacions personals. En les àrees de jocs, les nenes i nens aprendran a entendre i respectar unes normes establertes, a saber guanyar o perdre, i a desenvolupar el pensament analític i estratègic.

Les activitats seran desenvolupades per l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela, l’Associació de Veïns del Barri Antic, l’Associació Verge de la Candela, l’Associació Porta Oberta, l’Associació Trèvol, Cel Rogent-Educació Ambiental, la Colla gegantera La Pessigolla, la Colla Joves Xiquets de Valls, la companyia Passabarret, el Cor Divisi, la Coral infantil Cors Alegres, l’Esplai Esquirols, la Creu Roja, Teatralitzat i la Unió Anelles de la Flama.

Per al conjunt d’aquestes activitats són necessaris quinze tipus d’elements reutilitzables. Els punts de recollida, que disposen d’uns dipòsits facilitats per l’organització, són set de les escoles de la ciutat fins al dia 21 de desembre. Hi participen els centres Baltasar Segú, Claret, Eladi Homs, Eugeni d’Ors, Enxaneta, La Candela i Lledó. També es pot deixar material a l’edifici de Ca Creus, a la plaça de la Biblioteca, en aquest cas fins al 22 de desembre, i durant els mateixos dies del Parc en el recinte on es desenvolupen les activitats. 

En aquests punts es recullen caixes de cartró de cereals, llibres o revistes velles, plàstic rodó de pizzes precuinades, paper de regal ja usat, pots de vidre petis com els de iougurt o paté, retalls de roba i de llana, taps de suro, cds usats, safates de cartró per posar pastissos, càpsules nespresso buides i netes, pots de iogurt líquid com actimels, tapes dels pots de vidre i anelles de les llaunes de refresc. L’entitat Cel Rogent realitza el control de qualitat de tot aquest material i l’inventaria perquè la resta d’associacions el puguin usar durant el Parc en cada taller.

Novetats organitzatives

Per millorar tant la socialització dins el Parc com la seguretat, els nens de fins a 7 anys sempre hauran d'estar acompanyats d'un adult. A partir de 8 anys podran venir sols, si presenten una autorització escrita que trobaran al web municipal www.valls.cat o a l'entrada del mateix Parc.

Les modalitats d’entrades per al Parc 2017 s’amplien de manera que a les habituals d’un euro per al bloc de la vela de circ, de mig dia per dos euros i dia sencer per tres euros, s’afegeixen les de dos dies per  cinc euros i tres dies per set euros. Les entrades es poden trobar a la taquilla del mateix recinte del Parc.

Els horaris matinals seran de 10 a 13 h i els de tarda de 17 a 20 h. Es disposa de l'ampli aparcament de l'Hort del Carme, just a tocar de la porta d'accés.

El detall dels tallers

Tots els tallers amb el detall de les activitats que s'han preparat per les entitats, classificats segons les edats de les nenes i els nens a qui s'adrecen:

Espai Els més petits de tots, fins als 5 anys

1. Jo també vull venir al Parc

Amb un terra tou i diferents activitats circenses per activar la creativitat i la psicomotricitat dels més petits de la casa.

Gestionat per la Companyia Passabarret

 

Des dels tres anys

2. Converteix-te en un «percutionista»

Confecciona el teu instrument musical que serà alhora un tió, tot plegat amb materials reutilitzats.

Gestionat pel Cor Divisi

 

3. Ludoteca musical

Espai on podràs gaudir d’imaginatius jocs i activitats musicals.

Gestionat per la Coral infantil Cors Alegres

 

4. Practica jocs sostenibles

Una estona entretinguda amb uns jocs bon diferents amb elements reutilitzats.

Gestionat per l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela

 

5. Dimoni «muxerrillo»

Fes un dimoni amb una ampolla de plàstic que podràs decorar.

Gestionat per la Colla Joves Xiquets de Valls

 

Des dels quatre anys

6. Per Nadal juga amb xapes

Taulell, caselles i xapes per a un joc molt especial.

Gestionat per l'Associació de Veïns del Barri Antic

 

7. Construïm fanalets

Els elements de llum han estat un reclam històric perquè els Reis de l’Orient no passin de llarg.

Gestionat per l'Associació Trèvol i pel Centre de lleure l'Espurna

 

Des dels cinc anys

8. Jo també tinc arbre

No volem que ningú es quedi sense arbre, que en aquest cas farem amb papers de revista.

Gestionat per la Unió Anelles de la Flama

 

9. Al Parc tenim impremta

Enguany no ens ha de faltar la nostra postal de Nadal que preparem en aquesta impremta particular.

Gestionat per l’Esplai Esquirols

 

Des dels sis anys

10. Quina bola més xula

Transforma una ampolla en una bola de Nadal amb ninot de neu incorporat.

Gestionat per l'Associació Porta Oberta

 

11. La meva bona és diferent

Reutilitza el cartró i les anelles de les llaunes de beguda per tenir la teva bola per al teu arbre.

Gestionat per la Creu Roja Alt Camp – Valls

 

Des dels set anys

12. Coneix l’Home dels Nassos

Aconsegueix la teva careta i barret d’aquest personatge popular fet amb cartolina i bases de pizza.

Gestionat per la Colla Gegantera La Pessigolla

 

13. Vull un centre de taula

Decora la teva taula de Nadal amb paper, cartró, unes pinyes i fulles de goma eva i purpurina.

Gestionat per l'Associació Cultural Verge de la Candela

 

Per a tota la família

14. Endinsa’t en els secrets del claustre del Carme

Visita teatralitzada perquè coneguem el naixement i construcció d’aquest convent i els escuts que hi són pintats.

Gestionat per La Peça, escola de teatre

 

15. L'espai dels castells

La canalla sou els veritables amos dels castells. Aprèn a fer la teva aleta en aquesta manifestació Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Dimarts 3 de gener de 12 a 13 h.

Gestionat per la Colla Joves Xiquets de Valls

 

16-17-18. La vela del circ

 

Zona d'equilibris.

Inclou cables d'equilibri, educatius i, per primera vegada, un slackline per a futurs equilibristes.

 

Zona d'acrobàcies aèries.

Tindrà dos trapezis i unes teles, a més d'un mini-trapezi d'iniciació.

 

Zona mixta.

Els malabars i els equilibris sobre objectes ocupen aquesta zona.

 

Gestionades per la companyia Passabarret

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance