circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Cavalcada de Reis: a quina hora arriben?

Circdelacultura

dimecres 4 de gener de 2017

Imatge de Ses Majestats els Reis Mags a La Cononja. Foto:www.lacanonja.cat

 

ALTAFULLA:
Cavalcada de Reis
Els Reis arribaran a partir de les 18h a la Plaça del Pou.
Recorregut: Camí del Prat, Llevant, Mestral, Pont de Mar, Via Augusta, Pont de la via, Alcalde Pijuan, Marquès de Tamarit, Hostal, Dalt, Escoles, del Clos, Cantó de la Vila, Dalt, Hostal, Martí d’Ardenya, Sant Martí i Plaça del Pou.

 

CAMBRILS:
La cavalcada a Cambrils

Els tres Reis d’Orient desembarcaran a les Escales Reials aquest dijous 5 de gener a les 19 hores i, seguidament, s’iniciarà la cavalcada, que s’aturarà a la plaça Mossèn Batalla a les 20:30 hores i finalitzarà a la plaça de la Vila a les 21 hores. La cavalcada estarà formada per un conjunt de carrosses i cavalls, amb els tres Reis i prop d’un centenar de patges. Cada Rei anirà en una carrossa gran que representa un barri de Cambrils (el Barri Marítim, l’Eixample i la Vila), una carrossa petita i dos cavalls. Seguint la línia dels darrers anys, la carrossa dels caramels tancarà la comitiva per evitar el risc de nens recollint caramels. Està previst que se’n reparteixi més de mil quilos.

 

LA CANONJA:
Arribada de Ses Majestats a La Canonja

Ses Majestats arribaran puntuals a la seva cita amb tots els canongins i canongines. Primer arribaran els patges a l’Ajuntament per agafar la Clau del poble. Ja amb la clau aniran a buscar als Reis Mags que entraran a la Canonja amb el seu seguici, acompanyats de timbals i gralles, pastorets, balls, xanquers, pastorets, foc... per convertir la nit del 5 de gener en la nit més màgica de l’any.
Sortiran a les 18 hores des de l'Escola la Canonja.

 

MÓRA D'EBRE:
La Cavalcada tindrà lloc al Pont de les Arcades 

El dijous dia 5 de gener de 2017, a les 18.15 hores, s'iniciarà la cavalcada dels Reis d'Orient a Móra d'Ebre. La benvinguda a ses majestats tindrà lloc al pont de les Arcades, a l'alçada de l’avinguda de les Comarques Catalanes.

La cavalcada reial comptarà amb l'acompanyament de la Banda de l’Escola Municipal de Música i Dansa, i els Tabalers de la Colla de Diables Sheron, i passarà pels carrers d'Antoni Asens, del Dr. Peris, de Bonaire, de les Comarques Catalanes, d'Antoni Asens i de la Barca fins a arribar a la plaça de Baix. 

A la plaça de Baix tindrà lloc la salutació dels Reis d’Orient i l’adoració al pessebre. En acabar, ses majestats pujaran al balcó de l’Ajuntament per a fer els parlaments, moment en què se’ls farà entrega de les claus del poble per part de l’alcalde. Joan Piñol. 

Tot seguit, a les escales de l’Església, els Reis i els patges reials rebran els xiquets de la població i els repartiran obsequi.

 

 

MONTBLANC:
Gran Cavalcada a Montblanc

Gran Cavalcada de Reis a  les 6 de la tarda sortirà de l’avinguda Doctor Folch i recorrerà tota la Muralla Sant Jordi fins arribar a Sant Francesc, allà baixarà tot carrer Major, passant per la plaça Santa Anna i la Muralla Santa Tecla per enfilar l’últim tram del recorregut, el carrer Riber i Plaça Major. 

 

REUS:
Els Reis d'Orient arriben a Reus a partir de les 16.30 al Parc de Sant Jordi

Ses Majestats els Reis d'Orient arriben a Reus aquest dijous 5 de gener a partir de les 16:30 h al Parc de Sant Jordi. La recepció a la plaça d'Anton Borrell del parc de Sant Jordi serà presidida per l'alcalde, Carles Pellicer i la regidora de Cultura i Joventut, Montserrat Caelles, i hi poden assistir totes les famílies que ho desitgin per donar la benvinguda a ses Majestats.

Tot seguit, els Reis es desplaçaran fins l’Hospital Sant Joan on aniran a visitar els nens que estiguin ingressats i també a tots els avis del centre sòcio-sanitari.

Cavalcada i recorregut
La cavalcada començarà a les 19:00 h des del carrer Ample i la comitiva es desplaçarà fins l’Ajuntament per poder recollir les claus màgiques de mans de l'alcalde.

A partir de les 19:00 h, doncs, l’estel guiarà la cavalcada des del carrer Ample i se seguirà el recorregut següent:

Carrer Ample, avinguda Prat de la Riba, avinguda president Companys, carrer de Sant Joan, el tomb de ravals, carrer de Salvador Espriu, carrer de l’Amargura i en arribar a la plaça del Pintor Fortuny, només els Reis damunt les bigues romanes i el seu seguici baixaran pel carrer de Llovera fins a la plaça del Mercadal.

Un cop a l’Ajuntament, sortiran al balcó per saludar als nens i nenes de la ciutat i agafar forces per la llarga nit que els espera. L’alcalde i la regidora de Cultura són els encarregats de lliurar les claus de la ciutat als Reis.

Recordatori a les famílies
És important que els pares i avis i tots els acompanyants dels milers de nens i nenes que esperen veure la cavalcada col·laborin perquè la canalla no baixi de la vorera i no s’abalanci damunt dels caramels.

 

SALOU:
Els Reis d’Orient i la seva comitiva arriben dijous a Salou carregats de regals.

Ho faran per mar, desembarcant al Club Nàutic, on rebran les claus de la ciutat de mans de l’alcalde

Els tres reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran demà dijous a la tarda a Salou com és ja tradició per mar, tocant terra a l’Espigó del Moll, al Port Esportiu als voltants de les 18,30 hores. Des d’allà s’iniciarà la comitiva reial que acompanya la Cavalcada dels Reis, i que enguany torna a aturar-se al passeig Jaume I al costat de l’espigó del Moll on seran rebuts per l’alcalde Pere Granados i la corporació municipal. En aquest punt, l’alcalde els lliurarà la clau màgica de la ciutat que obre totes les portes per tal que els reis puguin entrar a repartir els paquets a totes les cases.

Després dels parlaments reial enfilaran pel carrer Barcelona, Via Augusta, el carrer Ciutat de Reus, Via Roma, carrer Advocat Gallego i, finalment, arribaran a l’Ajuntament, on cap a les 8 del vespre, els Reis faran la tradicional entrega dels regals als nens i nenes de Salou al TAS.
 

TARRAGONA:
Ses Majestats els Reis Mags d'Orient arribaran a Tarragona per mar

Com és tradicional, el 5 de gener, a les 18.15 hores, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran a Tarragona per repartir regals als infants. L’arribada serà al Serrallo (Moll de Costa) i la Cavalcada de Reis farà el recorregut des del carrer Reial fins a la plaça de la Font.

Els horaris i l’itinerari seran els següents:

18.15 h, al Serrallo - Moll de Costa, arribada per via marítima dels Reis Mags d’Orient (Melcior, Gaspar i Baltasar) que seran rebuts amb la benvinguda de les sirenes dels vaixells i barques del Port i per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Mags encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat. L’alcalde, la regidora de Festes i la presidenta de la Cavalcada de Reis rebrà els Reis Mags. A continuació, es farà una salutació als premiats del sorteig del Club dels Tarraconins i a les 18.35h., hi haurà els parlaments de la regidora de Festes i SM Rei Gaspar. 
18.45 h, llançament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada.
18.50 h, plaça dels Infants - carrer Reial. Inici de la Cavalcada, a les 19.00h. dels Reis Mags, que estarà encapçalada per la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, seguida entre d’altres, de la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.
Itinerari: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.
Cap a les 20.30 h, arribada a la plaça de la Font, tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, missatge de pau als infants per part del rei blanc Melcior i comiat.
Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran els regals per tota la ciutat.

 

VALLS:
Tot a punt per l'arribada de ses Majestats Els Reis d'Orient a Valls

Valls prepara l'arribada de ses Majestats els Reis d'Orient i la Cavalcada aquest dijous dia 5 de gener a les 18.30h a l'estació del ferrocarril. Enguany l'arribada i la Cavalcada serà quinze minuts més aviat que altres anys.

Els savis màgics de l’estel, Melcior, Gaspar i Baltasar, portaran la il·lusió en les carrosses, amb els patges, els heralds, cavalls, músics, grallers, timbalers i les joguines per als nens i nenes vallencs que s'hagin portat bé i potser uns grams de carbó per als que no.

L'itinerari de la Cavalcada començarà a la plaça de l’Estació, seguirà pel passeig de l’Estació, els carrers Vallvera, Avenir i Anselm Clavé fins arribar a la plaça de la Font de la Manxa. D'allí ses Majestats passaran per la carretera de Montblanc, els carrers Abat Llort i Cor de Maria fins la muralla de Sant Antoni, i continuaran pel carrer de l'Església, la plaça de l'Església, la plaça del Blat, el carrer de La Cort fins arribar a el Pati.

Al Pati, els Reis rebran la benvinguda de l'alcalde, que els farà el lliurament simbòlic de les claus de totes les cases de la ciutat, i ells saludaran les vallenques i vallencs. L'acte ha estat organitzat per l' Associació per la Cavalcada dels Reis.

 

VILA-SECA:
La cavalcada dels Reis Mags a Vila-seca, La Pineda i La Plana

Dijous dia 5 de gener, els Reis Mags d'Orient es multiplicaran per a poder arribar a tots els nuclis de població de Vila-seca i poder entregar els regals a tots els nens i nenes del municipi.

Els Reis arribaran a Vila-seca a les 17.00 h per la plaça de Joan Kies Hellmont i faran el següent recorregut pels carrers de la vila que els ha de portar fins a la Casa Consistorial de l'Ajuntament:  avinguda de Ramon d'Olzina, carrer del Requet de Fèlix, carrer de Tarragona, rambla de Catalunya, carrer de Vic, plaça dels països Catalans, carrer de la Riera, carrer de la Font, plaça de Sant Antoni, carrer dels Ferrers, carrer de la Verge de la Pineda i pl. de l'Església, fins arribar a la Casa Consistorial on després de realitzar l'Adoració del nen Jesús, Ses Majestats d'Orient seran rebuts per les autoritats i saludaran el poble de Vila-seca. Posteriorment, els Reis Mags repartiran les joguines per tots els carrers de Vila-seca i ompliran de felicitat les llars dels més petits.

A la Pineda, a les set de la tarda, els Reis Mags faran la cavalcada pel passeig de Pau Casals, cap als carrers d'Alfredo Kraus i d'Amadeu Vives fins al Pavelló Municipal d'Esports, on els més menuts rebran els regals que van demanar de les mans de Melcior, Gaspar i Baltasar.

A la Plana, Ses Majestats d'Orient arribaran a les vuit del vespre i després de la cavalcada pels carrers del barri, que culminarà al Centre Cívic i Cultural, faran entrega dels presents als infants. 

 

 




 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance